Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Λένα Διβάνη

| Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013
Η συγγραφέας Λένα Διβάνη αποτελεί ένα από τα εργαλεία του συστήματος. Μία από τους "γνωστούς - αγνώστους" του σάπιου πολυπράγματος που κινείται μεταξύ τέχνης, κουλτούρας, lifestyle και τελικά ...τίποτα, μία από αυτούς που "πολλά μιλάνε και τίποτα δε λένε". Χτες καταφέρθηκε εναντίον ενός παιδιού που σε μια άτυχη στιγμή, συρμένο ψυχολογικά από όλο το κλίμα για το οποίο συνυπεύθυνη είναι και η κυρία αυτή, πήδηξε από ένα τρόλει εν κινήσει και βρήκε το θάνατο. Δεν είναι υποκρισία ένας ''άνθρωπος του πνεύματος" να ομιλεί περί "τζαμπατζήδων", αποθεώνοντας ένα ευρώ μπροστά σε μια ζωή;

Φυσικά και είναι. Η ούτως ή άλλως αντιπαθητική Διβάνη, σε μια στιγμή τραγική για το πανελλήνιο, που μετράει τη μία αυτοκτονία μετά την άλλη στο όνομα του ευρωπαϊκού ονείρου που γίνεται εφιάλτης, έγραψε στο λογαριασμό της: "Συμπέρασμα. Οι ελεγχτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό". 

Η κυρία Διβάνη - προσωπική φίλη του Γιωργάκη Παπανδρέου - πάντα είχε το ευρώ του εισητηρίου στην τσέπη της. Σπουδές σε ιδιωτικές σχολές στην Αγγλία, διορισμένη σε ελληνικό πανεπιστήμιο ως αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικής με πτυχίο Ιστορίας (καταλαβαίνετε δηλαδή...), διορισμένη στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, μέλος επιτροπών κλπ κλπ. Στο πλευρό της στάθηκαν γρήγορα γρήγορα οι συγγραφείς που την πλαισίωναν όμορφα στη μέχρι τώρα πορεία της, μέλη και στελέχη του θλιβερού συστημικού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την ίδια στιγμή έσπευδε υποκριτικά να ζητάει "δωρεάν κάρτες επιβίβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς".

Σε μια περίοδο όπου ο έλεγχος σε όλα τα επίπεδα γίνεται ολοένα και πιο έντονος, εκεί όπου ο ανθρώπινος φόβος συναντά το "εθνικό χρέος" που περνά μέσα από την υποταγή στο κράτος και στους λειτουργούς του, είναι χρέος μας να μη δούμε το συγκεκριμένο περιστατικό ως μεμονωμένο και να μην το ξεχάσουμε. Κυρίως να μην ξεχάσουμε ποιοι θα είναι οι πρώτοι που θα λογοδοτήσουν, όταν ο ελληνικός λαός πάρει την τύχη στα χέρια του. 

Και ο αστυνομικός που άνοιξε τα κεφάλια μας έκανε τη δουλειά του.
Και ο ελεγκτής που μας έκοψε πρόστιμο που δεν δώσαμε ένα ευρώ καλά έκανε.
Και ο δικαστικός κλητήρας που θα μας πάρει αύριο τα σπίτια τη δουλειά του κι αυτός θα κάνει.
Και ο υπάλληλος της ΔΕΗ που κόβει το ρεύμα κι αυτός τη δουλειά του κάνει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή