Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Η υποκρισία της ΔΗΜΑΡ

| Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012
Το θέμα των τελευταίων ημερών στα μέσα διαμόρφωσης κοινής γνώμης είναι η "άρνηση" της Δημοκρατικής Αριστεράς να ενδώσει στα νέα μέτρα που αφορούν στα εργασιακά και περιλαμβάνονται στο υπό ψήφιση πλαίσιο που θέτει η τρόικα. Για τη Δημοκρατική Αριστερά και το παράδοξό της σχετικά με τη συμμετοχή της στη μνημονιακή κυβέρνηση θα μπορούσε να γραφεί ολόκληρο βιβλίο, και όχι μονάχα ένα άρθρο. Αυτό στο οποίο όμως θα ήθελα να σταθώ με την αφορμή αυτή είναι η υποκρισία του αριστερού ΛΑΟΣ, που μπροστά στην απειλή ότι αρκετοί βουλευτές του θα καταψήφιζαν τα νέα μέτρα, σπεύδει να ζητήσει μια πιο "μαλακή" προσέγγιση των ζητημάτων, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, και προς όφελος του κόμματος (ουκ ολίγοι έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να αποχωρήσουν αν η ΔΗΜΑΡ συνεχίσει να στηρίζει τις επιλογές της εγχώριας τρόικα) αλλά και προς όφελος του ίδιου του προγράμματος και της επιβίωσης της κυβέρνησης. Ο ρόλος δηλαδή του "αριστερού" (sic) Κουβέλη και των ομοίων του, στην πραγματικότητα εναρμονίζεται με τις επιταγές του κυβερνητικού συνασπισμού για ακόμα μια φορά, μπροστά στις μαζικές αποχωρήσεις που ίσως κλυδωνίσουν την ίδια την υπόστασή του.

Το νεοφιλελεύθερο αυτό κόμμα ήρθε απλόχερα να συναινέσει στο μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας, τη στιγμή που οι ισορροπίες ήταν ιδιαίτερα εύθραυστες. Έπαιξε το παιχνίδι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ως μια εφεδρεία, προσφέροντας τα μέγιστα στη συγκυβέρνηση των δύο αποδυναμωμένων, παρατείνοντας παράλληλα την εξάρτησή μας από τον ξένο παράγοντα. Η νομιμοποίηση της τρόικα, με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στη συγκυβέρνηση, δε χωράει περαιτέρω αναλύσεις, ψιλά γράμματα και δικαιολογίες, οι οποίες έτσι κι αλλιώς είναι μόνο για αφελείς. Άλλωστε, η ΔΗΜΑΡ ποτέ δεν αρνήθηκε την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ των τοκογλύφων, ενώ όσοι έχουν καλή μνήμη, θα θυμούνται σίγουρα την περίφημη παραδοχή του Κουβέλη τον περασμένο Μάρτιο "το Μνημόνιο θα το σεβαστούμε απόλυτα". Και να είστε σίγουροι ότι παρά τα όποια "τσαλίμια", θα το σεβαστούν μέχρι τέλους.


Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή