Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Πορεία στον Πολύγυρο Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

| Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012
"Δεν έχω ξαναδεί τόσα αυτοκίνητα και μηχανές σε πομπή, τόσο κόσμο φωτισμένο με την φλόγα του δίκαιου αγώνα, μέσα στα οχήματα, πάνω στις καρότσες, πάνω σε μηχανές, που σχημάτιζαν ένα γιγαντιαίο ποτάμι ανθρωπιάς, στροφή την στροφή, χιλιόμετρο το χιλιόμετρο, όσο πήγαινε το μάτι σου. Μια μηχανοκίνητη πορεία που περνούσε τα χωριά που επευφημούσαν στο πλάι του δρόμου, που προχωρούσε με χαμόγελο και αισιοδοξία προς το αρχέγονο δάσος, προς την πληγή που άνοιξε -και ανοίγει περισσότερο κάθε μέρα- στο σώμα του η Ελ Ντοράντο με τον Ελληνικό χρυσό. Για μια ακόμα φορά. Ακόμα πιο πολλοί και πολλές. Χιλιάδες."

Μια μεγαλειώδης πορεία και ταυτόχρονα επίδειξη δύναμης περισσότερων από 2000 αυτοοργανωμένων πολιτών έγινε σήμερα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, υπό την επωνυμία "Ελληνικός Χρυσός". Η πρώτη "συνάντηση" κατοίκων και δυνάμεων καταστολής είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Κυριακή στις Σκουριές, και συνεχίστηκε διαδοχικά μέσα στην εβδομάδα, περιλαμβάνοντας ανυποχώρητο αγώνα από τη μια πλευρά και κυνηγητό, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις από τα σκυλιά της κυβέρνησης. 14 άνθρωποι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, έπειτα από την απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ στην ειρηνική πορεία των κατοίκων.

Οι κάτοικοι στέλνουν το μήνυμα ότι δε θα αφήσουν την περιοχή τους έρμαιο στα χέρια των ληστρικών συμφερόντων εκμετάλλευσης του χρυσού, εις βάρος μάλιστα της υγείας τους και της προστασίας του δασικού τους πλούτου. Να σημειώσουμε ότι για να λειτουργήσουν τα μεταλλεία αποψιλώνεται μια τεράστια δασική έκταση από δέντρα και λοιπή βλάστηση, κάτι που βρίσκει αντίθετο όλο τον τοπικό κόσμο.


Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή