Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Παρελάσεις: το καθεστώς τρέμει την οργή του λαού

| Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012
Το σκηνικό έχει καλά στηθεί. Οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα μετατραπούν στην καλογυαλισμένη βιτρίνα ενός κράτους "απόλυτης τάξης", με την κοινωνία να είναι κυριολεκτικά ένα καζάνι που βράζει. Η κυβέρνηση, στο όνομα της σιχαμερής δημοκρατίας επιστρατεύει ό,τι έχει και δεν έχει από κατασταλτικό μέσο για να κλείσει τα στόματα του κόσμου και να εμποδίσει τις κοινωνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, δήθεν για να μην αμαυρωθεί το νόημα της επετείου. Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Μια στυγνή δικτατορία ενός κράτους που τρομοκρατεί και καταπιέζει τον πολίτη. Ένας θεματοφύλακας των πολιτικών αλητών του κοινοβουλευτικού συρφερτού. Το σχέδιο θυμίζει εκείνο της επίσκεψης Μέρκελ. "Νεκρές ζώνες", ελικόπτερα και σκάφη, προληπτικές προσαγωγές ανθρώπων όχι μόνο που θα βρεθούν εκεί, αλλά όσων θα είναι ακόμα και στα σπίτια τους εκείνη τη μέρα, περιφράξεις, διαπιστεύσεις και άλλα δημοκρατικά πράγματα θα έχουμε από τη συγκυβέρνηση, σήμερα και αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Όλα γίνονται για εκείνη "την καλή μας την εικόνα" και για εκείνη την κωλοεξέδρα.

Εκείνη την εξέδρα των "επισήμων" στους οποίους οι μαθητές και οι στρατιώτες δείχνουν το σεβασμό τους, ανανεώνοντας την υποταγή παράλληλα ενός ολόκληρου λαού στα τομάρια με τα γαλόνια, τα ράσα και τα κοστούμια. H θέση των αδικημένων, των απόκληρων, των εξαντλημένων, είναι στο δρόμο, στη διεκδίκηση των κεκτημένων τους. Ο αγώνας ο καλός, είναι καθημερινά παντού, είναι και αγώνας ενάντια στη συστημική ορθότητα που σε θέλει να γιορτάζεις σε μια κάλπικη εθνική ομοψυχία την ελευθερία για την οποία αγωνίστηκαν οι πρόγονοί σου, ενώ η ίδια ορθότητα σήμερα προσφέρει ανελευθερία, για σένα και τα παιδιά σου.

Η επέτειος αυτή δεν είναι για εσάς. Είναι για το λαό και μόνο.
Καμιά νομιμοποίηση των πολιτικών.

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή