Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Μια παρέλαση διαφορετική...

| Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Από όλες τις παρελάσεις που διεξήχθησαν σήμερα, και περιείχαν μεγάλες δόσεις παραλογισμού, προπαγάνδας και φίμωσης, ξεχωρίσαμε αυτήν στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, όπου οι συμμετέχοντες έδωσαν το δικό τους θαρραλέο μήνυμα απέναντι στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Με έντονο λοιπόν τον τοπικό, οικολογικό και αληθινά πατριωτικό χαρακτήρα, οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της Ιερισσού παρήλασαν περήφανα φορώντας μαύρα μαντήλια και μπλουζάκια με το σύνθημα "SOS Χαλκιδική", διαμαρτυρόμενοι για την εγκληματική ενέργεια δημιουργίας εταιρείας εξόρυξης χρυσού στην περιοχή τους. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που παλεύουν για το αύριό τους και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία.

Η εικόνα που αντίκριζε κανείς στις μεγάλες πόλεις ήταν για γέλια και για κλάματα. Δυνάμεις καταστολής παντού, σίδερα, κάγκελα, κιγκλιδώματα... Ένα καθεστώς αμήχανο, ένα κράτος πάση θυσία εχθρικό. Κατάφερε να "ιδιωτικοποιήσει" τις παρελάσεις, έχοντας φροντίσει να αφαιρέσει από τους Έλληνες το δικαίωμα να εκδηλώνουν την αγανάκτησή τους. Θλιβερή πραγματικά η παρουσία των εκπροσώπων του στρατού, της αστυνομίας, της εκκλησίας, των κομμάτων και της κυβέρνησης στις εξέδρες των επισήμων. Οι κύριοι αυτοί ξεδιάντροπα απολαμβάνουν ακόμα τις "τιμές" της δημοκρατίας (κάθε εκδήλωση όπως η σημερινή με τον τρόπο που γίνεται νομιμοποιεί την παρουσία τους), αντί σε ένδειξη έστω υποτυπώδους ενοχής για τον βασανισμό του ελληνικού λαού, να μην παρευρίσκονται καν εκεί.

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή