Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ανταπόκριση από την 1η Διεθνή Εθνικοαναρχική Συνάντηση

| Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη διεθνής συνάντηση Εθνικοαναρχικών στην Ισπανία, στην πόλη της Μαδρίτης το περασμένο σαββατοκύριακο. Σύντροφοι - εκπρόσωποι εθνικοαναρχικών ομάδων εννέα χωρών (Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Βραζιλία, ΗΠΑ, Πολωνία, Φινλανδία)  είχαν την ευκαιρία μέσα από εισηγήσεις και ανοικτές συζητήσεις να αποτυπώσουν την ως τώρα πορεία του Εθνικοαναρχικού ρεύματος και να χαράξουν τα μετέπειτα βήματά του. Αυτή υπήρξε η πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια για παγκόσμιο συντονισμό των εθνικοαναρχικών ομάδων από το 2005, χρονιά κατά την οποία δειλά - δειλά ξεκίνησε να πρωτοχρησιμοποιείται ο όρος "Εθνικοαναρχισμός" για να περιγράψει τη σύνθεση τριμπαλισμού και Αναρχίας ως κοσμοθεωρίας "πέρα από το δόγμα Δεξιάς και Αριστεράς". 

Οι εισηγήσεις είχαν μια πολύ καλή ποικολομορφία ως προς τις θεματικές τους και ο τρόπος που διαχειρίστηκε η οργανωτική ομάδα τη δομή και το χρόνο κάθε μιας από αυτές έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να διατυπώσουν επίσης τη δική τους άποψη και να την εκφράσουν μέσα από ελεύθερη και ανοικτή συζήτηση.


Οι εισηγήσεις αναλυτικότερα:

Adam Ormes (Αγγλία): Θεώρηση και πτυχές της αρχέγονης υγείας
Thom Forester (Αγγλία): Πράσινη ανεξαρτησία και ζωή στο δάσος στα ουαλικά σύνορα
Piercarlo Bormida (Ιταλία): Οικολογική κοινωνία και αυτάρκεις εθνικοαναρχικές κοινότητες
Troy Southgate (Αγγλία): Oswald Spengler: Άνθρωπος και τεχνολογία
Peter Topfer (Γερμανία): H Ιστορία και οι βάσεις του εθνικοαναρχισμού στη Γερμανία
Keith Preston (ΗΠΑ): Η Αναρχία και η Ιστορία των αντι-ιμπεριαλιστικών αγώνων
Sean Jobst (ΗΠΑ): Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση, απειλή για την κοινότητα 
Welf Herfurth (Γερμανία/Βραζιλία): Ταξιδεύοντας στον κόσμο ως Εθνικοαναρχικός

Ένα διήμερο πολύμορφων δραστηριοτήτων, εποικοδομητικών συζητήσεων και σύσφιξης δεσμών μεταξύ τριάντα και πλέον Συντρόφων, οι οποίοι αφιερώνοντας αρκετό κόπο, χρόνο και χρήμα, έδωσαν ένα ξεχωριστό ραντεβού, πρωτοποριακό για τα δεδομένα της μεταπολιτικής σκηνής. Και όλοι συμφώνησαν πως το άρτια οργανωμένο αυτό γεγονός πρέπει πάση θυσία να γίνει θεσμός και τα επόμενα χρόνια. Η επόμενη διεθνής συνάντηση προγραμματίστηκε ήδη για το 2018, σε πόλη που θα ανακοινωθεί σύντομα.

5 comments:

Κων. at: 24 Ιουνίου 2017 στις 12:19 μ.μ. είπε...

Πολύ ωραία ! Το πρώτο βήμα έγινε ! Καλή αρχή..

Ανώνυμος at: 24 Ιουνίου 2017 στις 1:06 μ.μ. είπε...

Καλή αρχή να έχουμε, είμαι αηδιασμένος από την Αριστερά στη χώρα μου. Αγαπώ την Πατρίδα, σιχαίνομαι το κράτος.

Wanderer at: 24 Ιουνίου 2017 στις 1:19 μ.μ. είπε...

Θα μπορούσε κάποιος διαχειριστής να με πληροφορήσει από πού μπορώ να ξεκινήσω ώστε να μάθω περισσότερα για το τι πρεσβεύετε;

Ανώνυμος at: 24 Ιουνίου 2017 στις 1:20 μ.μ. είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση.

Nick Warcore

{ Γιάννης } at: 25 Ιουνίου 2017 στις 10:10 π.μ. είπε...

Γεια σου φίλε "Wanderer". Παρακάτω μπορείς να βρεις κάποιους συνδέσμους που πιστεύω θα σε βοηθήσουν.

Στην ελληνική γλώσσα:

- Εθνικοαναρχισμός, πέρα από κάθε στερεότυπο (μέρος α): http://www.exitarea.gr/2013/06/blog-post_25.html
- Εθνικοαναρχισμός, πέρα από κάθε στερεότυπο (μέρος β): http://www.exitarea.gr/2013/12/blog-post_29.html
- Εθνικοαναρχισμός: ερωταποκρίσεις: http://www.exitarea.gr/2012/08/blog-post_15.html

Στην αγγλική γλώσσα:

- Το Εθνικοαναρχικό Μανιφέστο: http://www.national-anarchist.net/2010/09/national-anarchist-movement-manifesto_18.html

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή