Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Λέγοντας τα πράγματα ως έχουν...

| Σάββατο 24 Ιουνίου 2017
Όπως πολλοί από εμάς γνωρίζουν από την εμπειρία, τόσο οι αποκαλούμενοι Αριστεροί όσο και οι Δεξιοί έχουν μια αποδεδειγμένη ροπή ως προς το να οικειοποιούνται διάφορα πολιτικά ζητήματα προς το δικό τους όφελος. Ασχολούνται με το κόμμα ή την οργάνωσή τους και χρησιμοποιούν το οτιδήποτε, από γενοκτονίες μέχρι την αστυνομική βία, για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. "Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", κατά το κοινώς λεγόμενον. Και πού στεκόμαστε εμείς; Πρέπει ομολογουμένως να αναμένουμε ότι άνθρωποι που έχουν έρθει μόλις πρόσφατα σε επαφή με τις ιδέες μας μπορεί να φέρουν κάποια από τα αρνητικά συμπλέγματα της Δεξιάς και της Αριστεράς, συμπεριλαμβανομένων των ακραίων μορφών τους. Όμως όσο ανοιχτοί και αν είμαστε σε όλους όσους επιθυμούν να μας προσεγγίσουν, τόσο κάθετοι πρέπει να είμαστε στο ότι αν δεν θέλουν οι ίδιοι να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν τους, δεν έχουν καμία θέση στο Κίνημά μας.

Οι Εθνικοαναρχικοί προφανώς και δεν υποστηρίζουν κανέναν πολιτικό τύπου Trump, Putin, Assad ή Le Pen. Οι Εθνικοαναρχικοί δεν υιοθετούν ρατσιστικές και μειωτικές προς άλλους ανθρώπους συμπεριφορές. Είμαστε αντίθετοι και πολεμούμε τον Φασισμό και τον Νεοναζισμό, τον ιμπεριαλισμό και την αποικιοκρατία. Είμαστε αντικομμουνιστές, όμως την ίδια στιγμή δεν ξεχνούμε ότι κύριο ρόλο για την σημερινή παγκόσμια κατάσταση παίζουν οι καπιταλιστές. Αναγνωρίζουμε δε όλες τις προσπάθειες και τους αγώνες που έγιναν στο διάβα των αιώνων ενάντια στην επιβολή, την εκμετάλλευση και την αδικία. Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ.

Υπάρχουν υποστηρικτές της Αριστεράς που ψάχνουν διακαώς να μας δαιμονοποιήσουν σχετίζοντάς μας με την Άκρα Δεξιά και φυσικά άλλοι οι οποίοι μας κατηγορούν ότι παίζουμε βολικά παιχνίδια υποστηρίζοντας ψευδώς ότι είμαστε Αναρχικοί ή ότι χρησιμοποιούμε την Αναρχία για να καλύπτουμε τις φασιστικές εμμονές μας. Κάποιες φορές φυσικά υπάρχουν και όσοι αντιλαμβάνονται ότι χάνουν τα "κεκτημένα" τους και ότι αποτελούμε την πραγματική απειλή, τη φωνή την οποία δεν είναι σε θέση να έχουν ενάντια στον καπιταλισμό και την παγκοσμιοποίηση.

Παρομοίως, υπάρχουν και άνθρωποι που κινούνται στα δεξιά του πολιτικού φάσματος που αναμφίβολα μας μισούν και άλλοι που προσπάθησαν στο παρελθόν να χρησιμοποιήσουν τον Εθνικοαναρχισμό ως ένα βολικό για εκείνους και για το φασιστικό δηλητήριό τους όχημα.

Ας πούμε λοιπόν ορθά κοφτά σε όλους αυτούς πως ως ελεύθεροι στο πνεύμα και στην ψυχή, εμείς οι Εθνικοαναρχικοί, είτε όλοι αυτοί το θέλουν, είτε όχι, είμαστε Αναρχικοί. Δεχόμαστε στην Κοινότητά μας ανθρώπους διαφόρων φυλών, πολιτισμών, θρησκειών και σεξουαλικών προτιμήσεων και παραμένουμε πιστά και σθεναρά Αντιφασίστες, με την έννοια του ότι αντιστεκόμαστε στην προπαγάνδα και τις φασιστικές πρακτικές τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς, που δρα υπό την παρακμιακή και απόλυτα υποκριτική οργάνωση της Antifa. 

Έτσι, καλό είναι να θυμάστε ότι αν επιθυμείτε να ασχοληθείτε με τον Εθνικοαναρχισμό, πρέπει να διαβάσετε πρώτα και να μάθετε τι σημαίνει να είναι κανείς Αναρχικός και επίσης να είστε έτοιμοι να αφήσετε πίσω σας τις παρηκμασμένες ιδεολογίες που στο διάβα της Ιστορίας προσέφεραν το θάνατο εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Δείξτε σεβασμό, και για τον εαυτό σας, και για εμάς.

Troy Southgate

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή