Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Θέλουν τους Έλληνες άστεγους για να σωθούν οι τραπεζίτες

| Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013
Τι και αν καθημερινά εκατοντάδες Έλληνες χάνουν τις δουλειές τους και αδυνατούν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, τι και αν η κοινωνία δείχνει σημάδια πλήρης κατάρρευσης όπως το πρόσφατο γεγονός με τον 18χρονο που δεν μπορούσε καν να αγοράσει ένα απλό εισιτήριο για την μεταφορά του μέσα στην ίδια του την πόλη, τι και αν τόσοι άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, το ελληνικό κράτος θέλει για ακόμη μια φορά να δείξει το μίσος του προς τους πολίτες αυτού του τόπου, απειλώντας τους με κατάσχεση της κύριας κατοικίας τους!

Ξεκίνησε λοιπόν η συζήτηση στην οποία ψάχνουν τρόπο οι πολιτικοί αυτής της χώρας να… συμφωνήσουν με ποιον τρόπο και με ποιες προϋποθέσεις θα «αρπάξουν» τα σπίτια των Ελλήνων για να μην καταρρεύσει το τραπεζικό τους σύστημα, το οποίο όπως είναι φυσικό, γι’ αυτούς έχει μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ύπαρξη και επιβίωση. Σπίτια, που οι Έλληνες με την φορολογία τους αλλά και μέσω των  τοκογλυφικών δανείων που τους χορηγήθηκαν - πολλές φορές χάρη στον βρώμικο ρόλο της τηλεόρασης και των διαφημίσεων - (πάρε δάνειο, εορτοδάνειο, φοιτητοδάνειο, κάρτες, στεγαστικά, επιχειρηματικά… με μικρά γράμματα που λίγοι κοιτούσαν…) έχουν πληρώσει και με το παραπάνω!

Φυσικά τα ψεύτικα λόγια υπάρχουν και σε αυτή την περίπτωση όπως υπήρχαν πάντα.

Τα δήθεν «κριτήρια» περί αντικειμενικών αξιών, αδυναμίας πληρωμής και οικογενειακής κατάστασης σύντομα θα «τσουβαλιαστούν»  στην λέξη «κατάσχεση!» και oι οικονομικά αδύναμοι πολίτες αυτής της χώρας θα βρεθούν στον δρόμο όπως βρέθηκαν δεκάδες άλλοι που δεν υπολόγισαν καλά τον «λογαριασμό» που τους περίμενε με ύπουλο τρόπο έξω από την πόρτα τους…

Το κράτος τα καταφέρνει περίφημα παρόλα αυτά! Κάνει ακριβώς την δουλειά που του έχει ανατεθεί γι’ αυτό φυσικά και παραμένει ακλόνητο. Ξεπουλάει τις ανθρώπινες ζωές για να χαρούν οι "αφεντάδες". Μόνο που δεν έχει υπολογίσει καλά την δύναμη των ανάφεντων αυτού του τόπου.... Μπορεί το ανθελληνικό κράτος να κατασχέσει τα σπίτια μας, τα όνειρα όμως που κάναμε εκεί μέσα εμείς και οι γονείς μας, αλλά και τις αναμνήσεις μας δεν μπορεί να τις κατασχέσει με κανένα νόμο και με καμία εισαγγελική απόφαση.

Αυτά τα όνειρα θα είναι η εκδίκησή μας.

Νικόλας Αρλεκίνος
* άλλα άρθρα του ιδίου: Ώρα το πιόνι να φάει τον βασιλιά,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή