Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ανυπακοή στους εχθρούς της Ελευθερίας μας

| Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013
«Όταν πιστεύεις σε κάτι ανύπαρκτο με πάθος, τελικά το δημιουργείς…» λέει σε ένα στοχασμό του ο γνωστός σε όλους μας κρητικός συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης.

Σίγουρα, η λέξη «Ελευθερία», όχι απλά ως λέξη αλλά ως ουσία αποτελεί κάτι πραγματικά ανύπαρκτο στις συνειδήσεις αλλά και στον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Λέξη «γεμάτη», που σε ταξιδεύει μόνο στο άκουσμά της και σου δίνει την αίσθηση πως ακόμη και η φαντασιακή ονειροπόλησή της μπορεί να συνδράμει στην πραγμάτωση νέων ιδεών, νέων αξιών και εντέλει μιας νέας ζωής. Όποτε η «λέξη αυτή» προσπαθούσε να βγει από τον «βούρκο» της ανθρωπότητας, ένα απολυταρχικό καθεστώς, μια δήθεν «λαϊκή» πολιτική εξουσιαστών αλλά και ιδεολογίες που την μισούν θανάσιμα φρόντιζαν να την «θάψουν» ξανά εκεί που βρίσκονται όλες οι ουτοπικές και ρομαντικές θεωρίες που ελεύθερα μυαλά εφεύραν σε ένα ανελεύθερο κόσμο.

Δεν υπάρχει τίποτε σαν την Ελευθερία και αυτά που συμβολίζει, που να τρομάζει περισσότερο όσους θέλουν να ελέγχουν τα μυαλά και τις ζωές των ανθρώπων.

Οι άνθρωποι, έπειτα από αιώνες στερεοτύπων και «οδηγιών χρήσεως» των ζωών τους που τους έχει επιβληθεί από τα τυραννικά καθεστώτα ακόμη και αν αυτά έχουν τον τίτλο «δημοκρατικά», φοβούνται και οι ίδιοι την Ελευθερία μη θέλοντας να έχουν την ευθύνη της φυσικής ύπαρξης τους. Όπως άλλωστε λέει και ο  Ζίγκμουντ Φρόυντ σε ένα γνωμικό του «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης, και οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν την ανάληψη ευθύνης». Μόνο που γι’ αυτό δεν φταίνε οι άνθρωποι, αλλά αυτοί που μας έμαθαν να φοβόμαστε την ευθύνη...

Πρέπει να πιστέψουμε και να θελήσουμε την Ελευθερία μας και ο μόνος τρόπος για να κατορθώσουμε να την αποκτήσουμε είναι να προβούμε σε ανυπακοή σε όσους μας την στερούν ή μας θέλουν υποτακτικούς των κανόνων τους στον σύγχρονο κόσμο. Ο μόνος που μπορεί να σου στερήσει την ελευθερία σου είναι πρώτα ο εαυτός σου και μετά αυτός που του την χαρίζεις. Ελευθέρωσε το μυαλό σου, δημιούργησε, πολέμα όσους αντιταχθούν για να στην στερήσουν και ακολούθησε τα λόγια που αναγράφονται στον τάφο του κρητικού συγγραφέα…

«Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος.»

Νικόλας Αρλεκίνος
* άλλα άρθρα του ιδίου: Ώρα το πιόνι να φάει τον βασιλιά

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή