Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Rome - Parlez-Vous Hate?

| Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Στους Rome έχουμε αναφερθεί ξανά στο Exit Area, μιας και είναι μία μπάντα που πέρα από το ενδιαφέρον μουσικό σκέλος, έχει και μία αξιοπρόσεκτη στιχουργική προσέγγιση. Οι Rome είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί, έχοντας κυκλοφορήσει, συμπεριλαμβανομένης της νέας τους δουλειάς, 14 συνολικά studio albums σε 14 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας. Το γκρουπ από το Λουξεμβούργο, στη νέα του δουλειά, με τίτλο "Parlez-Vous Hate?", ξεδιπλώνει μία ευφυέσταστη προσέγγιση, που στιγματίζεται από έναν ειρωνικό και προβοκατόρικο χαρακτήρα. Το στιχουργικό μοτίβο είναι πολιτικοποιημένο, και ανοιχτό σε διαφορετικές ερμηνείες, ενώ μουσικά οι Rome συνεχίζουν να δημιουργούν σε neofolk βάση, σε ένα σαφώς πιο εύπεπτο και "εμπορικό" σύνολο σε σύγκριση με το προηγούμενο "The Lone Furrow". Κατά βάση ακουστικό, με κάποιες ηλεκτρικές πινελιές, rock/metal αισθητική και την επιβλητική ατμόσφαιρα που αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό σχεδόν κάθε δισκογραφικής απόπειρας των Rome, το "Parlez-Vous Hate?" αποτελεί κατά τη γνώμη μου την καλύτερη δουλειά της μπάντας μετά το 2014 και το "A Passage To Rhodesia". 12 κομμάτια, με αγαπημένες στιγμές τα μελωδικά και σκοτεινά "Feral Agents", "Death From Above", "You Owe me a Whole World", "Panzerschokolade", "Alesia" και "Blood For All". Οι φίλοι της ατμοσφαιρικής, νοσταλγικής, ακουστικής και όχι μόνο μουσικής, αξίζει να το τσεκάρουν.

Ακούστε το ολόκληρο επό εδώ: Rome - Parlez-Vous Hate?

1 comments:

Ανώνυμος at: 2 Δεκεμβρίου 2021 στις 8:24 μ.μ. είπε...

Ωραίο άλμπουμ...

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή