Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Αντίο Andrea Meyer...

| Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Μία αθώα ψυχή, μία σημαντική καλλιτέχνης της neofolk και της metal μουσικής, αποτελεί ένα από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε λίγες εβδομάδες πριν στη Νορβηγία. Η Andrea Meyer, γνωστή ως Nebelhexë, με πολύχρονη μουσική θητεία στους Hagalaz Runedance αλλά και συμμετοχή σε κορυφαίους black metal δίσκους όπως τα «The Principle of Evil Made Flesh» των Cradle Of Filth και «Nemesis Divina» των Satyricon, είναι ένα από τα θύματα της πρόσφατης επίθεσης ακραίου ισλαμιστή στο Kongsberg της Νορβηγίας. 

Γεννήθηκε το 1969 στη Γερμανία και ήταν ηθοποιός, μουσικός, μοντέλο, ζωγράφος και συγγραφέας. Υπήρξε λαμπρή καλλιτεχνική προσωπικότητα στους underground κύκλους, μία γυναίκα - πρότυπο, με δυναμισμό, αλλά και μία ευγενική φυσιογνωμία. Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε γνωρίσει την Andrea μέσα από τα υπέροχα τραγούδια που είχε γράψει και ερμηνεύσει σχετικά με την ευρωπαϊκή και νορδική  παράδοση. Η Andrea έγραψε ποιήματα και διηγήματα, με σημαντικότερα τα "The Ancient Fire Of Midgard" και "The Dark Side Of Dreaming".

Συνολικά, αφήνει παρακαταθήκη περισσότερα από 10 μουσικά albums, και άλλα τόσα συγγραφικά έργα. Μα πάνω απ'όλα η Andrea υπήρξε τόσο καθοριστική για τη διάδοση της νορδικής, παγανιστικής και ευρωπαϊκής ιδέας μέσα από την Τέχνη, αλλά και μέσα από την ίδια της τη ζωή. 

Θα σε θυμόμαστε Andrea. Αντίο...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή