Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Το παραμύθι

| Δευτέρα 10 Μαΐου 2021
Μια χρωματιστή κόκκινη κλωστούλα που περιστρέφεται καταγράφοντας το παραμύθι μας. Γεμάτη κόμπους, θηλιές, νίκες, ήττες, δρόμους, αδιέξοδα. Μέχρι να σπάσει ή να στοιβαστεί τόση, όση είναι και το μήκος της… Λες και η ζωή μας ένα παραμύθι. Κατά τα άλλα συνεχίζουμε ληψολαγνείς να σκυλοβαριόμαστε. Δεν δημιουργούμε, δεν ερωτευόμαστε, τρομοκρατούμαστε ακόμη μήπως και λάχει. Ο τέλειος συμβιβασμός στα έξωθεν κινούμενα, η τέλεια υποκρισία της δήθεν ευτυχίας, θέατρο και δη δράμα. Περπατάμε με μάτια κλειστά και αφτιά βουλωμένα τυλίγοντας και ξετυλίγοντας την κλωστή μας κατ' αυτό τον τρόπο. Απλώς για να περνά ο νεκρός χρόνος πιο ...μαντζόρε.

Γινόμαστε δυστυχισμένοι απο παρεξήγηση, απο την γελoιότητα της αδεξιότητάς μας ...που θέλαμε αλλά δεν το ξέραμε, το ξέραμε αλλά δεν αντέχαμε. Συνθλίβουμε όνειρα, ταλέντα, τα θέλω μας και τα «εγώ» μας, το «ποιόν» της ύπαρξής μας, ώστε να γίνουμε οι καθημερινοί μισθωτοί «αξιοπρεπείς» άνθρωποι. Αυτοεξοντωνόμαστε φροντίζοντας τα του θανάτου μας, μην τυχόν κι ο τύμβος μας δεν είναι ομορφολαξεμμένος, παραβλέποντας τον σκοπό της ύπαρξής μας ή αποφεύγοντας την ευθύνη αυτού του σκοπού.

Και η κλωστούλα συνεχίζει, περιστρέφεται, όλο και το μήκος της μικραίνει. Το παραμύθι γράφεται από εμάς εν τη απουσία μας. Τραγικό! Αυτοδημιούργητοι δεσμώτες. Ευήθεια. Φάρσα. Παρεξήγηση.

Νέμεσις

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή