Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

200 χρόνια...

| Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Πόσο μακρυνό φαντάζει το πρόσταγμα "Ελευθερία ή Θάνατος", αν αναλογιστεί κανείς την σκλαβιά του Σήμερα; Πόσο άχρηστοι και ανίκανοι οι "ηγέτες" της εποχής μας σε σύγκριση με τους προκατόχους τους και πόσο απαράδεκτη η συμπεριφορά τους να οικειοποιούνται τον εορτασμό των 200 χρόνων από την αφετηρία της Επανάστασης;

Εδώ και αρκετά χρόνια η Ελλάδα ζει μια νέα ιδιότυπη υποδούλωση. Ο "οχτρός" δεν βρίσκεται εκτός συνόρων, δε θα τον αναζητούσαμε σε συνωμοσιολογικά σενάρια και αποτελεί υπεκφυγή να θεωρούμε ότι η σημερινή ηγεσία αλλά και ο ελληνικός λαός στο σύνολό τους δεν είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τον πολιτισμικό, κοινωνικό και αξιακό εκφυλισμό ενός περήφανου κατά το παρελθόν Έθνους.

Χωρίς καμία διάθεση "αγιοποίησης" του χτες, αλλά ταυτόχρονα με μεγάλη διάθεση σεβασμού σε εκείνους που κάποτε έδειξαν το δρόμο, ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, για το κατά πόσο και προς ποία κατεύθυνση οδηγούμε τα πράγματα με τις επιλογές μας, τη συμπεριφορά μας, την υπευθυνότητα ή την ανευθυνότητά μας, τα πρότυπα που προβάλλουμε, τις συνήθειές μας, τις Αξίες που πρεσβεύουμε.

Η Ιστορία δεν ξεγράφει. Ας φροντίσουμε να φανούμε αντάξιοί της. Σε παρόμοιες περιπτώσεις θα έγραφα "πριν να είναι αργά", όμως είναι ήδη πολύ αργά.

Κώστας Κ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή