Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Moshpit - An eternal torch can light a million

| Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018
Οι Moshpit αποτελούν ένα γερμανικό συγκρότημα από την ευρύτερη περιοχή της Δρέσδης και αυτή είναι η τρίτη δισκογραφική τους δουλειά. Μουσικά κινούνται στο χώρο του metalcore, ενώ η στιχουργική τους προσέγγιση έχει να κάνει με κοινωνικοπολιτικά θέματα, από εμφανή μη πολιτικά ορθή πλευρά. Τα τελευταία χρόνια, ειδικά από το υπέροχο "We carry the heart" και έπειτα, οι Moshpit έχουν αποκτήσει ευρεία αναγνωρισιμότητα, ιδιαίτερα στη νεολαία της Γερμανίας.

Ξεκινώντας τη μικρή αυτή αναφορά στη νέα τους δουλειά, πρώτα απ' όλα θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία στο εκπληκτικό artwork του album και την όλη συσκευασία. Η digipack έκδοση, την οποία έλαβα, αποτελεί αισθητικά ένα κόσμημα και ήδη κατέχει περίοπτη θέση στη δισκοθήκη μου. Το layout έχει ως βασικό θεματικό φωτογραφίες από τοπία της βόρειας Ευρώπης, και δένει απόλυτα με το μουσικό περιεχόμενο και τους στίχους, οι οποίοι έχουν μια φανερή ρομαντική και μεταπολιτική διάσταση. Πρόκειται περί μιας εξαιρετικής απεικόνισης της γαλήνης, της αγνότητας και της ποικιλομορφίας του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.

Στα μουσικά, οι Moshpit μας προσφέρουν ένα σύγχρονο δείγμα πολιτικοποιημένου metalcore, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν με το "We carry the heart", όμως τώρα έχουν ενισχύσει την πολυπλοκότητα των θεμάτων τους, σε όλα μπορώ να πω τα όργανα, ενώ την ίδια στιγμή η χρήση πλήκτρων είναι πιο εμφανής από ποτέ, ειδικά σαν intro κομματιών, κάτι το οποίο μου έφερε στο νου τους Bring me the Horizon. 13 συνολικά κομμάτια, συμπεριλαμβανομένης της ακουστικής έκδοσης του "Phoenix" από την προηγούμενη δουλειά τους, με κορυφαία τα "Overcome", "Fault in our stars", "Golden remedy", "Price to pay", "Left behind" και "Still dreaming".

Συμπερασματικά πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά, η οποία συγκαταλέγεται αναμφίβολα στις καλύτερες του ακραίου ήχου για τη χρονιά που μας πέρασε. Δείγμα μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.


1 comments:

Ανώνυμος at: 5 Ιανουαρίου 2018 στις 4:13 μ.μ. είπε...

Φοβερη μπαντα

Nick warcore

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή