Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Αντίσταση για τη Μακεδονία

| Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
Τις τελευταίες μέρες οι διεργασίες για την ονοματοδοσία του κράτους των Σκοπίων εντείνονται, με προφανείς σκοπούς. Το πολιτικό κατεστημένο επιθυμεί να ξεμπερδεύει με ένα ζήτημα που εκκρεμεί χρόνια και βάζει για μπροστάρη τον ξοφλημένο πολιτικά Τσίπρα για να κλείσει το θέμα με τη λογική του "έντιμου συμβιβασμού".

Μέσα στο θολό πολιτικό τοπίο, και με ετερόκλητες δυνάμεις να πιέζουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, πολλοί ίσως αναρωτηθούν αν η λύση περνά από τη φωνή του λαού, αν βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης, αν όλα φαντάζουν μια φάρσα, ένα πολιτικό κόλπο που εστιάζει στην άγνοια και στην αποδεδειγμένα μειωμένη αντίληψη του σύγχρονου Έλληνα. Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε άλλωστε τη δεδομένη αποτυχία διαχείρισης του σκοπιανού προβλήματος, για την οποία όλοι έχουμε ευθύνη; Σίγουρα δεν πρόκειται μόνο για σύμπτωση από αρνητικές συγκυρίες - διχαστική ψυχοπαθολογία και λανθασμένη πολιτική από αυτοαποκαλούμενους ηγέτες, που συνεχίζουν το έργο τους ρίχνοντας λάσπη στο πρόσωπο του ελληνικού  λαού εδώ και τριάντα χρόνια. Μια ελληνική εσωστρέφεια, "δώρο" στο γειτονικό κράτος, οι πολιτικοί και διπλωμάτες του οποίου εκμεταλλεύονται κάθε μικρή ή μεγάλη ευκαιρία και όλα τα λάθη στα οποία υποπέσαμε.

Όλα δείχνουν ότι ένα θέμα που έπρεπε να ήταν ιστορικά και με βάση την κοινή λογική τετελεσμένο ως προς την έκβασή του, εξελίχτηκε σε διεθνές ζήτημα και από εκεί σε μια ταπεινωτική ήττα. Η Αριστερά είναι βεβαίως όχι μόνο ανίκανη, αλλά και επικίνδυνη να το διαχειριστεί, μη διστάζοντας να "τζογάρει", επιδεικνύοντας τον κενό της διεθνισμό. Μάλιστα, δε διστάζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα, προβαίνοντας σε παραποίηση της γνώμης της πλειοψηφίας των Ελλήνων, απλά αξίζει να αναδημοσιεύσουμε δήλωση από πρόσφατο δελτίο τύπου: "Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς. Και τη λύση αυτή υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, χωρίς να υποκύπτει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς, φραστικούς εξτρεμισμούς, και εθνικιστικές κορώνες".

Η δήθεν διαλλακτικότητα του Ζάεφ, η "νηφαλιότητα" του Νίμιτς και οι δηλώσεις Τσίπρα περί "αλυτρωτισμού", που στην ουσία αποτελούν ένα ατόπημα καθώς αυτό σημαίνει υποχώρηση από το κύριο ζήτημα που είναι αυτό της ονοματοδοσίας, είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου. Το παιχνίδι παίζεται αυτή τη στιγμή στο όνομα, και όλες οι προτάσεις περιλαμβάνουν τον όρο "Μακεδονία", ως εκ τούτου όλες τους είναι απαράδεκτες και όποιος συναινεί είναι εθνικά επικίνδυνος και για να είμαστε καθαροί, εθνικά προδότης. Η τεράστια διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη αλλά και η διαφαινόμενη επίσης τεράστια διαδήλωση στην Αθήνα σε λίγες μέρες, έρχονται να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, όσο και αν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικολογούν και διπλωματούν σε μια παράλληλη σφαίρα από αυτή της πραγματικότητας.

Μιχάλης Κ.

1 comments:

Ανώνυμος at: 28 Ιανουαρίου 2018 στις 2:33 μ.μ. είπε...

να αγαπαμε την ιστορια μας δεν ειναι ρατσισμος συγχαρητηρια

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή