Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ενάντια στο θάνατο και στα αιμοβόρα έθιμα

| Παρασκευή 10 Απριλίου 2015
"Σε λιβάδι λασπωμένο, σπαρακτική σκηνή αποχωρισμού, ξύπνημα μιας επώδυνης θύμησης, πνιγμένης στο αίμα. Ο σπαραγμός μιας μάνας, που ο καρπός της δεν άνθισε! Η περπατησιά της ζωής μου, έχει ευτυχώς αλλάξει μονοπάτι, μα έρχεται Πάσχα, η θλίψη παραμένει, σε χαρά μεταμφιεσμένη…"

Αυτές τις "άγιες" μέρες, όπου η ανθρωπιά απουσιάζει και η υποκρισία περισσεύει, μια κοινωνία διεστραμμένη κάνει τις ετοιμασίες της. Εκατομμύρια αρνιά και κατσίκια δολοφονήθηκαν, για να καταλήξουν στις κοιλιές των συμπατριωτών μας. Η ελληνική υποκουλτούρα ντύνεται στα χρώματα της παράδοσης, όπου το κόκκινο κυριαρχεί, όχι φυσικά ως το αίμα του Χριστού, αλλά ως το αίμα των δολοφονηθέντων ζώων.  Αυτές οι μέρες για εμάς, για όσους η αγάπη για τα ζώα δεν περιορίζεται στο σκυλάκι ή στο γατάκι που φιλοξενούμε στο σπίτι ή στην αυλή μας, είναι μέρες λύπης για τον πολιτισμό των συνανθρώπων μας, μα και αποφασιστικότητας, διότι πρέπει να περάσει το μήνυμά μας σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες. Η σφαγή πρέπει άμεσα να σταματήσει. Όλα τα ζώα έχουν δικαίωμα στη ζωή και στην ελευθερία και οι άνθρωποι πρέπει να αποβάλλουν από τη νοσηρή αντίληψή τους την κυριαρχία πάνω τους.

Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας αλλάζουν διατροφικές συνήθειες και αποβάλλουν από τις επιλογές τους το ζωικό κρέας και αυτό γίνεται ενσυνείδητα, λόγω της κατανόησης για την παράλογη διαχείριση που υφίσταται το οικοσύστημα στο σύνολό του από τον άνθρωπο. Αυτή είναι μια πολύ καλή εξέλιξη, όμως δυστυχώς η πρόοδος που έχει σημειωθεί δεν είναι αρκετή. Οι προσπάθειές μας πρέπει να ενταθούν.  Αυτό το προστάζει η κραυγή κάθε ξεχωριστού ζώου μέσα στο σφαγείο. Κάθε ζώου που έχει να αντιμετωπίσει τη μαρτυρική στιγμή της δολοφονίας από έναν άνθρωπο.

Ενάντια στο θάνατο και τα αιμοβόρα ένστικτα και έθιμα, κάποιοι Άνθρωποι θα τo σώσουν από τα αχρεία χέρια και το θάνατο και θα χαρούν το ξύπνημα της φύσης μετά τη νάρκη του χειμώνα. Τα μόνα πλάσματα που αγαπούν και σέβονται τη φύση, θα χαρούν την ομορφιά της...

Από τη  συντακτική ομάδα,
Exit Area & Μηδέν Τελεία

2 comments:

Ανώνυμος at: 10 Απριλίου 2015 στις 3:40 μ.μ. είπε...

Συμφωνώ απόλυτα.

Αλλά όλοι οι εθνικοαναρχικοι είναι χορτοφάγοι;

{ Κώστας } at: 13 Απριλίου 2015 στις 1:31 π.μ. είπε...

Καλημέρα! Στο ερώτημά σου, να απαντήσω ότι παρ' ότι υπάρχουν αρκετοί χορτοφάγοι εθνικοαναρχικοί, δεν είναι όλοι και ούτε είναι προαπαιτούμενο κάτι τέτοιο. Μέσα από τη σελίδα (που δεν είναι "όργανο" ή οτιδήποτε αυτής της μορφής) προσπαθούμε πάντως να προβάλλουμε τη χορτοφαγία ως κάτι υγιές, όσο υγιής είναι και η αγάπη προς όλα τα ζώα. Καταδεικνύοντας ότι ο άνθρωπος δρα εξουσιαστικά τόσο προς τους γύρω ανθρώπους, όσο και προς τα ζώα και ολόκληρο το οικοσύστημα, έχοντας υποτάξει ουσιαστικά τη φύση, πιστεύουμε ότι ευαισθητοποιούμε γενικότερα τους αναγνώστες μας, είτε αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικοαναρχικοί (πραγματικά δεν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε "στρατό" εθνικοαναρχικών), είτε όχι.

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή