Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ελλήνων Πάσχα: η σφαγή της αγάπης

| Παρασκευή 10 Απριλίου 2015
Το άρθρο αυτό δεν έχει ως σκοπό να σας χαλάσει το διήμερο και να προσθέσει τόνους μιζέριας στη ζωή σας. Εάν δε θέλετε να το διαβάσετε, μπορείτε να σταματήσετε εδώ. Οι παρακάτω σκέψεις  έρχονται με αφορμή μια κατάσταση παράλογη και υποκριτική, εκφράζοντας την έντονη αποδοκιμασία για τις αποκαλούμενες "ημέρες αγάπης και χαράς". Αυτό το άθλιο, αιματοβαμμένο, κτηνώδες Πάσχα, έρχεται κάθε χρόνο να μας θυμίζει σε χριστιανικό φόντο την κατάπτωση του Έλληνα.  Τόσο το θρησκευτικό περιεχόμενο, όσο και η συνολική θεώρηση της συγκεκριμένης "γιορτής", ζέχνουν, από μπόλικη υποκρισία και τη δυσωδία της ελληνικής υποκουλτούρας, η οποία έχει ντυθεί στα χρώματα της παράδοσης. Μια τέτοια παράδοση στέκεται αβασάνιστα περιττή και άχρηστη και πρέπει να αντιμετωπίζεται με απαξίωση και οπωσδήποτε καταγγελτικό λόγο.

Εκατοντάδες χιλιάδες αμνοερίφια σφάζονται για να καταλήξουν μετά από μια αρρωστημένη διαδικασία στις σούβλες και έπειτα στα στομάχια των συμπατριωτών μας, και πρόκειται για ζώα, τα οποία ως ήρεμα και πράα που είναι, δεν διαθέτουν κανένα φυσικό μηχανισμό για να μπορέσουν να αμυνθούν έναντι όλης αυτής της βαναυσότητας που υφίστανται. Δεν μπορούν να τρέξουν γρήγορα, να πετάξουν ή ακόμα να δαγκώσουν. Το μόνο που μπορούν να κάνουν εκείνη την τραγική στιγμή που απειλείται η ζωή τους, είναι να βελάξουν με όση δύναμη τους μένει. Περιμένουν στην ουρά πανικοβλημένα, νιώθουν το τι έρχεται, αισθάνονται τον φόβο μπροστά στην οσμή του θανάτου. Η κορτιζόλη (χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο στον ανθρώπινο οργανισμό) εκτοξεύεται στα ύψη. Το κοφτερό μαχαίρι έρχεται σύντομα να ξεσκίσει τη σάρκα τους. Το αίμα αναβλύζει και τα ζώα τινάζονται με σπασμούς μέχρι να χυθεί η σταγόνα εκείνη που θα τα παραδώσει στον θάνατο. Ο σφαγέας τα κατεβάζει από το τσιγκέλι και αρχίζει το γδάρσιμο, το ξεντέριασμα και το ξερίζωμα των εσωτερικών τους οργάνων. Στις αγορές, οι κρεοπώλες μοστράρουν τα άψυχα και κακοπαθημένα πτώματα των αμνών και τα εντόσθιά τους, γνωρίζοντας ότι αυτό το θέαμα δεν προκαλεί καμία αισθητική ή ηθική δυσαρέσκεια, αφού άλλωστε το αγοραστικό κοινό είναι εθισμένο σε τέτοιου είδους θεάματα. Ο κόσμος "παίζει μπουνιές" στην κυριολεξία για να διαλέξει το τελευταίο φτηνό αρνί. Αργότερα θα σπάει τα κεφάλια των ζώων, θα τρώει τα μυαλά, τα μάτια και τη γλώσσα, θα γλύφει τα δόντια τους, θα τρώει τα έντερα και τα αμελέτητά τους... Οποία λογική σε μια συμπεριφορά που μόνο σε ζόμπι παραπέμπει...
 
Όλη η παραπάνω βαρβαρότητα φτάνει στο αποκορύφωμά της με το σούβλισμα του δύστυχου ζώου. Το παλούκι αποτελεί σύμβολο της κυριαρχίας και της σαδιστικής πλευράς της εξουσίας, και μας έγινε γνωστό από τα σχετικά ήθη της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ο θάνατος κατά παρόμοιο τρόπο προοριζόταν για ειδεχθείς κακούργους ή για όσους αντιστέκονταν στην κρατική εξουσία. Η πρακτική του βιασμού των υποταγμένων, το παλούκωμα και άλλα παρεμφερή βασανιστήρια έχουν την ίδια αιτία. Η εικόνα, όμως, ενός ζώου στη σούβλα είναι από μόνη της βάρβαρη ακόμη και χωρίς να παραπέμπει στους παραπάνω συμβολισμούς.

Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα που καταλήγει ψημένη στο πιάτο μας και σίγουρα, αν τα σφαγεία διέθεταν γυάλινους τοίχους, τότε η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν θα τρεφόταν με ζώα. Μπροστά στην υποκρισία Εκκλησίας, Κράτους και χριστιανικού ποίμνιου, σας καλούμε να αναλογιστείτε την ηθική πλευρά του ζητήματος και να προτάξετε την συμπόνοια και την αγάπη για τα ζώα, ως το κυρίαρχο μήνυμα των ημερών. Διότι η εκμετάλλευση ζώου από άνθρωπο είναι άρρηκτα σχετιζόμενη με την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Και το ελληνικό Πάσχα, μαζί με όλο το υπόλοιπο πακέτο με τις αηδίες περί Ανάστασης και σωτηρίας ψυχών, αποτελεί το άκρον άωτον της υποκρισίας και ψευτιάς της παραπαίουσας ελληνικής κοινωνίας.

Κώστας Κ.
παραπομπές/αναφορές: Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

1 comments:

{ Dioskouros } at: 16 Μαρτίου 2018 στις 6:39 π.μ. είπε...

ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΒΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ .

ΚΥΡΙΟΙ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ"
ΚΑΙ ΣΦΑΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΑΚΑΚΟ ΚΑΙ ΑΘΩΟ ΑΡΝΑΚΙ , ΤΟΝ ΑΜΝΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΣΙΖΕΣΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ , ΕΞΑΠΑΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΠΡΑΤΟΝΤΑΣ ΦΟΒΕΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΦΑΙΡΩΝΑΣ ΖΩΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΣΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΑΣ , ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΘΕΡΙΑΚΛΗΔΕΣ" .

ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ .
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ "ΘΥΣΙΕΣ" ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΛΟΥΝ ΑΦΘΟΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ . ΓΙΝΕΣΤΕ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ .
ΜΕ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΕΙΨΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ .
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ .
ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΣΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ !

Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ . :
ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΘΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΣΑΣ ΕΑΥΤΟΥ , ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ , ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΧΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΧΘΕΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ .

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ , ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΖΕΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΤΟ ΣΦΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ .

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΧΑΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ ΚΑΛΟΚΑΡΔΑ ΟΤΑΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΜΝΟ ΤΟΥ , ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΑΚΑΚΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΟ ΑΡΝΑΚΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΟΠΗΔΑΕΙ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΞΕΓΝΟΙΑΣΑ .

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΛΑ , ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ .
ΓΙΝΕΣΤΕ ΓΕΝΝΑΙΟΙ, ΓΙΝΕΣΤΕ ΚΑΛΟΚΑΡΔΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΑΡΙΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΙΓΩΝ ΣΤΙΓΜΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΣΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙ .

ΑΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΙΨΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΒΕΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ ΤΟΣΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ .

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΝΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΤΟΡΓΗ ΤΟΝ ΑΚΑΚΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΑΜΝΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ .

< ΚΑΝΕΙΣ ΜΗ ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΕΙ ΜΕ ΜΑΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΝΩ Σ'ΑΥΤΟΎΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ > .




Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή