Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ο Αντιρρησίας… υποταγής

| Δευτέρα 5 Μαΐου 2014
Υποταγή. Όρος τον οποίο οι Ελεύθεροι Άνθρωποι σιχαίνονται και του οποίου την πολυδιάστατη σημασία δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν οι υποτακτικοί. Κάθε νεκρός συνειδησιακά άνθρωπος, αδύναμος να καλλιεργήσει το πνεύμα του, εγκλείστηκε μέσα στην ιδέα της υποτακτικότητας, μην μπορώντας να πιστέψει στην ίδια του την ανάγκη για ελευθερία, οδηγώντας τον εαυτό του στη στυφνή στάση και στο πρότυπο ζωής του σήμερα. Νεκρός σωματικά, ψυχικά και συνειδησιακά, πολέμιος κάθε μορφής ελευθερίας, ένας ανθρωπάκος χωρίς γνώμη, χωρίς ηθική, “τίμιος” ακόλουθος της λανθάνουσας πραγματικότητας του.

Ο Ελεύθερος Άνθρωπος και ο υποτακτικός ανθρωπάκος

Ο Ελεύθερος Άνθρωπος,  ον σκεπτόμενο και από τη φύση του αντιδραστικό, βρίσκεται σε μια συνεχόμενη αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, εξερεύνησης νέων τρόπων ζωής, συνεχώς συγκρουόμενος και ανυπάκουος σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε θελήσει να τον κάνει υποτακτικό του. Δίνει τη δική του μάχη μέσα στο πλήθος των υπάκουων και συμβιβασμένων της κοινωνίας, και - το πιο σημαντικό - σε αμφισβήτηση και σε ρήξη πολλές φορές με τον ίδιο του τον εαυτό αναζητεί το νέο αύριο, τον νέο ορίζοντα της ψυχής του, εναρμονισμένο με την φύση και την κοινωνία.

Ο υποτακτικός, άξιος υπηρέτης του “ισχυρού” και ανάξιος για διαχείριση ακόμη κα πάνω στον εαυτό του, βρίσκει καταφύγιο στις φωνές και τα ουρλιαχτά δικτατόρων και τσαρλατάνων που ταΐζουν την ψυχή του με ψεύτικες ελπίδες και ανύπαρκτα όνειρα. Όνειρα που χαιρετούν τον “ηγέτη” υψώνοντας το χέρι ψηλά, δίνοντας την εντύπωση πως θέλουν να πετάξουν μακριά από μέσα τους την δύναμη της ελευθερίας, μην αντέχοντας το “βάρος” που αυτή φέρει στο τρομακτικά λαμπερό άκουσμά της. 

Ο Αντιρρησίας… υποταγής

Είναι αυτός που μέσα στο πλήθος των υπάκουων, των υποτακτικών, των βολεμένων και των προθύμων ακόλουθων, αδιαφορεί και γυρνάει την πλάτη, δεν συμβιβάζει το Είναι του στις επιταγές της ορθότητας, αυτός που αρνείται να υψώσει το χέρι του και να υποβάλει  “τα σέβη” του στους αφέντες, αυτός που προσπαθεί με αγώνα και πίστη, με ελεύθερη βούληση και εσωτερικό αγώνα να καλλιεργήσει ένα νέο πνεύμα, ένα νέο πρότυπο ζωής που θα το έχει ορίσει ο ίδιος για τον ίδιο, πάνω στην αρχή του αυτεξούσιου.

Είναι αυτός που μισούν οι υποτακτικοί, επενδύοντας στην εξόντωσή του, άθελα ή ηθελημένα, ώστε να μην καταστραφεί ο δικός τους επιφανειακά φτιαγμένος κόσμος υλικής εημερίας. Είναι αυτός που βρέθηκε συνειδητά ή μη, ανάμεσα σε τέτοιους ανθρώπους, μια εγκλωβισμένη ψυχή που αποφάσισε να τραβήξει την κόκκινη γραμμή και να φωνάξει εσπευσμένα για Ελευθερία. Που μέσα στην βουή του πλήθους ένιωσε τη θηλιά στο λαιμό με τις τόσες ζητωκραυγές, τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα ενός (α)συνειδητά υπάκουου κόσμου. Αυτός που ψάχνει τη διέξοδο μιας νέας ζωής, αυτός που γεννά ιδέες μέσα από τα γκρεμίσματα του σύγχρονου δυστοπικού εκτρώματος, αυτός που έχει ακόμα πίστη πως ένας καινούργιος κόσμος μπορεί να ανατείλει… Κάθε ελεύθερη ψυχή, κάθε άνθρωπος που σκέφτεται πως η ζωή είναι ένας αδιάκοπος αγώνας για τον διπλανό του, υπερνικώντας το εγώ του, είναι ένας αντιρρησίας… υποταγής, ασυμβίβαστος και γεμάτος πάθος για Νίκη και Ελευθερία.

“Μια τρικυμισμένη θάλασσα είναι η ελευθερία.
Οι άτολμοι προτιμούν την ηρεμία του δεσποτισμού”
Τ. Τζέφερσον

Νικόλας Αρλεκίνος
περιοδικό Μηδέν Τελεία, τεύχος 3

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή