Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Η Ζωή μας ενάντια στα Κέρδη τους

| Πέμπτη 1 Μαΐου 2014
Ήρθε η σημερινή ημέρα και ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές. Πορείες, συνθήματα, πανό. Η Πρωτομαγιά είναι πάντοτε η ημέρα που ακούμε μεγάλα λόγια από μικρούς ανθρώπους. Συνδικάτα και κόμματα, ως συνήθως υπάρχουν για να οικειοποιούνται τα κεκτημένα. Εκείνα τα δικαιώματα που ποτέ δεν κατέκτησαν και τα ίδια κεκτημένα που οι ίδιοι αμαχητί παρέδωσαν. Η αφαίμαξη του εργατικού δυναμικού προς όφελος των λίγων συντελείται δεκαετίες και όχι μονάχα τα τελευταία χρόνια. Οι γιορτές των επαγγελματιών εκπροσώπων, απλά ένας περίτεχνος αποπροσανατολισμός, στον οποίο χρόνο με τον χρόνο ο κόσμος γυρνάει την πλάτη. Στην προτεραία νοσηρή κατάσταση δεν είχαν πέσει οι μάσκες. Η λαϊκή στήριξη πρέπει να αποσύρεται αμέσως, όταν το σύστημα δεν ευνοεί την ολότητα. Ο νους μου ήδη αμύνεται στα σχόλια των πληρωμένων σχολιαστών. Ναι. Όλοι αυτοί θυμούνται το δικαίωμα στην εργασία  μόνο μία μέρα το χρόνο και οι επαγγελματίες εργατοπατέρες με το λόγο τους διχάζουν παρά ενώνουν. "Ο εργάτης πρέπει να ενταχθεί στο κίνημά μας γιατί έτσι λειτουργεί εύρυθμα η δημοκρατία, ο εργάτης πλήττεται, ο εργάτης θέλει, ο εργάτης μπορεί", όλα στο όνομα του εργάτη, πολλές φορές χωρίς τον εργάτη όμως... Και αυτό το τούνελ καταλήγει στο γεφύρι της Άρτας που γκρεμίζεται μπροστά στα μάτια μας και το φως δεν λέει να ξεπροβάλλει. Δεν είναι μόνο οι εγχώριοι πολιτικοί, δεν είναι μόνο το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Οι προδότες και οι καπιταλιστές δεν έχουν πατρίδα. Μόνο θεό έχουν και είναι κοινός: το κέρδος, το χρήμα. Το κέρδος έναντι της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του μικρού παιδιού, των συνθηκών εργασίας στο αποπνικτικό περιβάλλον ενός εργοστασίου, της παράτασης εργασίας αντί σύνταξης του εξηνταπεντάχρονου οικοδόμου, της απόλυσης δίχως αποζημίωση μετά από ολάκερα χρόνια πραγματικής δουλειάς, της μειώσεως μισθών και περικοπής ημερομισθίων, του εφιάλτη της ανεργίας. Είναι το χρήμα. Το χρήμα έναντι της ίδιας της ζωής. Θέλουμε πίσω τη Ζωή μας, και τη θέλουμε απαλλαγμένη από τον ζουρλομανδύα του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος του υπερκέρδους και της εμπορευματοποίηση.

Άρης

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή