Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Μουντιάλ, και στο βάθος μια ακόμα ανθρωπιστική κρίση

| Τρίτη 27 Μαΐου 2014
Δεν περίμενε κανείς να έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα στη χώρα όπου αποθεώνεται το ποδόσφαιρο όσο πουθενά αλλού στον κόσμο. Η Βραζιλία πονάει καθημερινά, η Βραζιλία κυριολεκτικά βράζει, όχι από ευχαρίστηση που θα φιλοξενήσει το φετινό μουντιάλ, αλλά από τα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τους πληθυσμούς της. Η Βραζιλία βιώνει - και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τη χώρα μας - μια ανθρωπιστική κρίση, και είναι βέβαιο πως σε τέτοιες συνθήκες είναι αδύνατο για τον μέσο κάτοικό της να παρακολουθεί, πόσο μάλλον να ευχαριστηθεί το μουντιάλ των δισεκατομμυρίων όταν η επιβίωση είναι για εκείνον η απόλυτη προτεραιότητα. Η ιστορία αυτή μας θυμίζει και άλλες φτωχές χώρες που κατά καιρούς φιλοξένησαν μεγάλες διοργανώσεις, υποθηκεύοντας το μέλλον τους για δεκαετίες. 

Η Βραζιλία της φαβέλας, με τα εκατομμύρια κατοίκων της που βρίσκονται στο όριο της απελπιστικής φτώχειας, δαπάνησε υπέρογκα ποσά για τις εγκαταστάσεις των αγώνων, την ίδια στιγμή που ο κόσμος ζητά εναγωνίως λίγα χρήματα για τα υποτυπώδη όπως σχολεία, νοσοκομεία, φαγητό. Το συνολικό κόστος για το μουντιάλ είχε εκτιμηθεί κοντά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, κατέληξε όμως ...λιγάκι παραπάνω, στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, τα εισητήρια στις αστικές συγκοινωνίες εκτοξεύτηκαν, το ίδιο και τα εισητήρια των αγώνων. Μεγαλοχορηγοί βάζουν την σφραγίδα τους για το παγκόσμιο υπερθέαμα, και αυτό που ενδιαφέρει τους διοργανωτές αλλά και το "μεγάλο μάτι" της FIFA, είναι όλα να είναι καλά εντός γηπέδου. Για το έξω, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ποτέ δεν ενδιέφερε. Όχι μόνο αυτό, αλλά η κυβέρνηση "τακτοποιεί" τις περιοχές γύρω από τα γήπεδα, καταστρέφοντας τις φαβέλες, για να είναι όλα καλογυαλισμένα για το μεγάλο γεγονός.

Στον ίδιο ρυθμό "χορεύουν" και οι εδώ μπαλαδόφιλοι, από κοντά και οι πολιτικοί εκπρόσωποι της "εθνικής μας υπερηφάνειας". Η βουβαμάρα τους εξηγείται αφού το πρόγραμμα του Μαϊου ήταν φορτωμένο με τις εκλογικές υποχρεώσεις, ο Ιούνιος περιλαμβάνει ξεκούραση και η μπάλα πάει πακέτο με την σιέστα. Σε μια χώρα με ίδιο τύπο προβλημάτων, μας ενδιαφέρει η "Εθνική" και τα τσαλίμια του Καραγκούνη, του Μήτρογλου και του Τζαβέλλα και μάλιστα οι πατριδοκάπηλοι αυτής της χώρας, όσοι πουλούν καθημερινά φτηνό εθνικιστιλίκι, θα πανηγυρίσουν και θα ανάγουν την όποια ποδοσφαιρικής προέλευσης επιτυχία σε εθνικό θρίαμβο. Θεωρούμε κάτι ξεχωριστό μια νίκη ή μια ισοπαλία σε μια ξεφτιλισμένη διοργάνωση που μας ψυχαγωγεί, ενώ ταυτόχρονα στέλνει πιο κοντά στον αργό θάνατο μια ολόκληρη κοινωνία. Τα φώτα μπορεί στις 12 Ιουνίου να λάμπουν, όμως δε θα κρύψουν ποτέ την ασχήμια της καπιταλιστικής τυρρανίας. Χρέος μας και δική μας περηφάνια είναι να σταθούμε δίπλα στους καταπιεσμένους, σε όσους εξεγείρονται. Τα "χρυσά παιδιά" της ομάδας μας μπορούν να περιμένουν.

Αργύρης Στρατής

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή