Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Περί αποχής από τις κάλπες

| Δευτέρα 26 Μαΐου 2014
Κάθε (προ)εκλογική περίοδο, όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, παρ' όλες τις "de profundis πολιτικοικονομικές τους διαφορές", μάς βομβαρδίζουν με συνθηματάκια του τύπου "Η αποχή δεν είναι λύση!", "καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να προσέλθουν στις εκλογές", "αναμένουμε ο κάθε πολίτης να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα και καθήκον και να προσέλθει στις εκλογές", με αποτέλεσμα αρκετοί συμπολίτες μας να εγκολπωθούν αυτής της πεποίθησης. Ας εξετάσουμε λοιπόν την ορθολογικότητά της: όπως έχουμε ήδη στο παρελθόν αποδείξει, η αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι ένα παράλογο πολιτικό σύστημα, εξαιτίας ακριβώς της έννοιας της αντιπροσώπευσης, σε συνδυασμό με την υποτιθέμενη λαϊκή κυριαρχία. Επομένως, η αποχή είναι η μοναδική λύση για έναν ορθολογικό πολίτη.

Εκτός όμως από την ανοησία των εκλογών, ενσκήπτουν και πρακτικά προβλήματα: κανένα κόμμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του πληθυσμού! Όλα τα κόμματα, ακόμη κι εκείνα που αυτοαποκαλούνται "κομμουνιστικά", από τη στιγμή που συνεργάζονται με το Κράτος, τις δυνάμεις καταστολής και συμμετέχουν στις αστικές εκλογές, αποδίδουν τυπικά και ουσιαστικά φόρο τιμής στο καπιταλιστικό σύστημα. Κάποια άλλα μάλιστα, όπως η Χρυσή Αυγή, υπερασπίζονται ανοιχτά τα αφεντικά, τους εφοπλιστές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ άλλα, όπως το ΚΚΕ., ενεργούν υπογείως ως πράκτορες του καπιταλισμού και φυσικά διασπαστικά ως προς το εργατικό κίνημα. Κανένα κόμμα δεν κήδεται των υπηκόων του Κράτους! Ας μην αφήνουμε τις συναισθηματικές πομφόλυγες με το συνθηματικό ύφος και τα ψευτοπατριωτικά κρεσέντο να μας αποπλανούν στα δίχτυα της κομματικοποίησης! Τα κόμματα ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα των τραπεζιτών και εκείνων που τους ευνοούν. Εξ' άλλου, αν υπήρχε έστω και ψήγμα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, τα χρήματα που αποκομίζονταν από τις κρατικές επιδοτήσεις θα μοιράζονταν στους απόρους και όχι σε αφίσες και ομιλίες που καταδικάζουν το σύστημα, ενώ λίγα μέτρα μακρύτερα ένας εξαθλιωμένος ζητιάνος πεθαίνει της πείνας.

Η συμμετοχή στις εκλογές αναπαράγει την καθεστηκυία τάξη! Ακόμα και η ψήφος σε ένα "μικρό" κόμμα δηλώνει την αποδοχή του τέλματος της αστικής δημοκρατίας. Τί πρέπει να γίνει: 1. Αντίσταση στο δημοκρατικό πολίτευμα, τις πολιτικές διαδικασίες του, τις κρατικές δυνάμεις καταστολής και στον εκτραχηλισμό των ανθρώπων. 2. Αυτοοργάνωση σε αυτοδιαχειριζόμενες κοινότητες, με γνώμονα το κοινό καλό της συλλογικότητας. 3. Αλληλεγγύη στους απόκληρους του κοινωνικού κατεστημένου. Μόνο έτσι θα κατορθώσουμε να οικοδομήσουμε μία νέα κοινωνία, όπου θα μεταρσιωθεί το ευ ζην σε αυταξία, ενώ ο homo consumens θα καεί στην νεκρική πυρά του τεθνηκότος καθεστώτος.

Ο Άγνωστος Χ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή