Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Κρίση στην Κρίση ας είναι η μόνη λύση

| Κυριακή 1 Ιουνίου 2014
Αν είμαστε παιδιά της κρίσης, τότε ας είμαστε μητροκτόνοι. Είναι ιστορικά βέβαιο ότι με την κλάψα κανείς δεν κέρδισε ποτέ τον οίκτο του ισχυρότερου. Και δεν μιλάμε βεβαίως για μεμονωμένες εξαιρέσεις ατόμων μεταξύ τους αλλά για συλλογικές συμπεριφορές σε ενιαίες συνθήκες. Για αυτό δεν θέλει ούτε θλίψη, ούτε αδιαφορία. Θέλει μάχη με το θηρίο κι αυτό δεν μεταφράζεται σε μέταλλο και μολύβι. Μεταφράζεται σε πλήρη διάλυση του σύγχρονου πολιτισμού με πολιτιστικά μέσα. Όταν λέμε πολιτιστικά μέσα δεν εννοούμε πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά (καλά είναι κι αυτά). Εννοούμε ενιαία κοινωνική συμπεριφορά που μπορεί να διαλύσει το σύστημα. Το σύστημα είναι μια μηχανή που το κινείς εσύ, ο μισθωτός καταναλωτής. Είναι καταγεγραμμένες οι κινήσεις σου, τόσο στο παρελθόν (ξέρουμε τι έκανες) τόσο στο τώρα (ξέρουμε που είσαι και τι κάνεις) όσο και στο μέλλον (με βάση τις συνήθειές σου είναι προβλέψιμες οι επιλογές σου). Είσαι ο μισθωτός καταναλωτής που μαζί με τους υπόλοιπους μισθωτούς καταναλωτές φτιάχνετε ένα θαυμάσιο σύνολο από ανακυκλώσιμα ανθρώπινα σκουπίδια που αν κάποια στιγμή ξυπνήσουν θα καταλάβουν ότι είναι οι περισσότεροι, οι εξυπνότεροι, οι πιο δραστήριοι και οι πιο γενναιόδωροι της ανθρωπότητας, απλά για κακή τους τύχη βρέθηκαν στα υπόγεια κι όχι στα ρετιρέ των αφεντικών και των αποφάσεων. Γι’ αυτό το λόγο είναι μάταιο να κινδυνολογούμε ακατάπαυστα, γιατί πολύ απλά δεν περιμένουμε κανέναν κίνδυνο να έρθει – ο κίνδυνος είναι ήδη εδώ. Ενώστε τις δυνάμεις σας δίνοντας σάρκα και οστά σε ένα μοντέλο σύγχρονου ανεξάρτητου και αυτόνομου σκεπτόμενου ανθρώπου και πολλαπλασιάστε το έτσι ώστε ο μισθωτός καταναλωτής να γίνει ο εργάτης επαναστάτης – η αντίσταση είναι ήδη εδώ.

Τάδε έφη X-Human

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή