Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Καμία νομιμοποίηση της δικτατορίας

| Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014
Αναγνώστη και αναγνώστρια, η Κυριακή των εκλογών σε προσμένει να κάνεις ως νομοταγής αστός το καθήκον σου. Η μέγιστη αποθέωση της δημιοκρατίας απέχει λίγους μόλις μήνες από την τελική της πραγμάτωση. Οι πολιτικοί ήδη σκούζουν στον φάλτσο τους ρυθμό. Άνθρωποι - αριθμοί, κόμματα και πολιτικοί - οι γνωστοί υποκριτές - , ένα αλισβερίσι που στη χώρα μας κρατά χρόνια. Μια σχέση εξοργιστικά απεχθής, σε φόντο κρατισμού και πολιτικού πολιτισμού.

Τόση προπαγάνδα, τόσες στημένες υποσχέσεις, τόσο σάλιο, τόσο μελάνι, τόσα χρήματα στα μούτρα σου καθημερινά. Μα φταις και εσύ. Αναρωτήθηκες ότι όλα τα χρήματα που χρειάζονται τα κόμματα και οι υποψήφιοί τους ξεχωριστά για τις ανάγκες τους θα μπορούσαν να είχαν λύσει πολλά προβλήματα, δίνοντας ζωή σε κόσμο που είναι φτωχός και απελπισμένος; Σου πέρασε από το μυαλό ότι η υποκρισία δεν γνωρίζει πολιτικά σύνορα αλλά είναι κοινό χαρακτηριστικό κάθε κομματικής απόχρωσης; Από την άκρα αριστερά, μέχρι την άκρα δεξιά, όλοι ανεξαιρέτως με τη συμμετοχή τους αβαντάρουν το σύστημα, βάζοντας όχι λιθαράκια, αλλά κοτρώνες στην εξουσιαστική μηχανή που σε σκοτώνει καθημερινά. Από τους "αντιεξουσιαστές" του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, ως τους "αντισυστημικούς" της Χρυσής Αυγής, οι ψηφοφόροι που δέχονται να συμμετάσχουν στην εκλογική πανήγυρη, κατακρίνοντας μάλιστα όσους αντιστέκονται στην κομματική σαπίλα, ας κατανοήσουν καλά το τι υπογράφουν οι επίδοξοι σωτήρες τους όταν μπουν στον πολιτικό -  εκλογικό βίο και ας μη μας κάνουν άλλο μαθήματα καθαρότητας. Ας παραδεχτούν ότι ο συστημικός συρφερτός είναι όλοι, παρά τη στάχτη στα μάτια από τις κομματικές κοκορομαχίες και την "πόλωση".

Απευθυνόμαστε στην αξιοπρέπεια και στο ενσυνείδητο της σκέψης σου. Αν δε δεχτείς να ρίξεις ένα ακόμα κωλόχαρτο στην κάλπη, και το κάνεις συνειδητά, έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την δική σου απελευθέρωση. Κοιτάς το κράτος στα μάτια, αφουγκράζεσαι τις πραγματικές ισορροπίες, τη διαφορά μεταξύ εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου. Έχεις κρατήσει μια υπεύθυνη πολιτική στάση - και ας μη τη δείχνεις, και ας μη φαίνεται πουθενά στον δικό τους χάρτη - καταδίκης του διεφθαρμένου συστήματος και των διεφθαρμένων μικρόκοσμών του. Που δε δίνουν σε εσένα καμιά δυνατότητα να ελέγξεις και να επηρεάσεις τίποτε. Που καταληστεύουν τις ζωές μας και "καβατζώνουν" τις ζωές τους.

Η μέρα των εκλογών είναι μια μέρα όπως όλες οι υπόλοιπες, πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Μα είναι συγχρόνως σημαντική, γιατί μπροστά στη μικροαστική λογική των ψηφοφόρων, εμείς οι λίγοι, γινόμαστε ακόμα περισσότεροι και πιο αποφασισμένοι. Γίνε ένας από εμάς, πριν σε προδώσουν αυτοί στους οποίους βρήκες στήριγμα. Κάνε πράξη τη συνειδητή αντίσταση και ας είναι η πρώτη φορά. Θα έχεις κάνει σίγουρα ένα αποφασιστικό βήμα.

Αυτόνομοι Σύντροφοι και Συντρόφισσες
*πρωτοδημοσιεύτηκε στην ιστοδελίδα ediktyo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή