Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Για την κατανάλωση κρέατος

| Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014
«Τα ζώα δεν πρέπει να βλάπτονται ή να θανατώνονται χωρίς λόγο»: σε όλο τον κόσµο, αυτή η αρχή είναι µέρος της κοινής ηθικής. Σε όλο τον κόσµο, η κατανάλωση ζωικών προϊόντων για τροφή, είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι βλάπτουν και σκοτώνουν ζώα, δίχως αυτό να είναι απαραίτητο. Η εν λόγω αρχή έχει σαν επακόλουθο, ορισµένοι άνθρωποι να αρνούνται να καταναλώσουν προϊόντα ζωικής προέλευσης, άλλοι να µειώνουν την κατανάλωση κρέατος, ή άλλοι να επιλέγουν προϊόντα από εκτροφεία που προσφέρουν κάποια "εγγύηση" σχετικά µε τη µεταχείριση των παραγωγικών ζώων.

Ορισµένες χώρες έχουν θεσπίσει νόµους που προστατεύουν τα ζώα εκτροφής. Αλλά αυτό δεν αρκεί για να αντιστραφεί η τάση: ο αριθµός των ζώων που εκτρέφονται και αλιεύονται στον κόσµο αυξάνεται ασταµάτητα, ενώ η βιοµηχανική εκτροφή καθίσταται ο κανόνας. Είναι αυταπάτη να περιµένουµε από τους νόµους να εξασφαλίσουν ευηµερία για τα δισεκατοµµύρια ζώα που καταναλώνονται κάθε χρόνο καθώς και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και θανάτου. Είναι δύσκολο για τους κτηνοτρόφους να αποφασίσουν να θέσουν την ευηµερία των ζώων τους, πάνω από την κερδοφορία των εκτροφείων τους, αλλά και ούτε υπάρχει επαρκής χώρος, ούτε και αρκετό εργατικό δυναµικό για να φροντίσει κανείς σωστά τόσα πολλά ζώα. Η αναγνώριση του γεγονότος ότι η παραγωγή ζωικής σάρκας έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, δεν θα οδηγήσει κατ’ ανάγκη στη βελτίωση της τύχης των ζώων. Εάν τα συµφέροντα των ζώων δεν ληφθούν υπόψη όπως θα έπρεπε, τότε η αναγνώριση αυτή µπορεί αντιθέτως, να οδηγήσει σε µία πιο εντατική κτηνοτροφία. Η αντίθεση µεταξύ των υποχρεώσεων που αναγνωρίζουν οι άνθρωποι ότι έχουν απέναντι στα ζώα και του τρόπου µε τον οποίο τα µεταχειρίζονται στην πραγµατικότητα, δεν σηµαίνει ότι οι καλές προθέσεις τους, είναι µόνο υποκριτικές. Αυτό που µαθαίνουµε από αυτή την αντίθεση, είναι ότι οι αυθόρµητες αλλαγές στη συµπεριφορά των καταναλωτών δεν επαρκούν για να θέσουν τέρµα σε αυτή τη σφαγή. Υπάρχουν λόγοι για αυτό. Η κατάσταση είναι γνωστή: τα προβλήµατα της οδικής ασφάλειας, της ρύπανσης, της ανθρώπινης φτώχειας ή της παιδικής κακοποίησης δεν µπορούν να λυθούν αν βασιστούµε µόνο στη δυνατότητα του κάθε ατόµου ξεχωριστά να αλλάξει τις συνήθειές του προκειµένου να διορθωθεί µία κατάσταση, ακόµα κι αν αυτές οι συνήθειες θεωρούνται κατά γενική οµολογία ότι είναι λάθος. Για να δοθεί ένα τέλος στη φρικτή τύχη που επιφυλάσσεται στα παραγωγικά ζώα, το θέµα θα πρέπει να τεθεί και σε πολιτικό επίπεδο.

Το κείμενο που ακολουθεί, δε με εκφράζει απόλυτα, κυρίως σε ό,τι αφορά το νομικό πλαίσιο. ωστόσο, αξίζει να παρακολουθήσετε τη συλλογιστική που ακολουθείται σχετικά με την κατανάλωση κρέατος και με την πρόθεση από συντονισμένους φορείς αλλά και ατομικότητες, για τον περιορισμό της.

Ο στόχος; Η παγκόσμια προώθηση του αιτήματος για την κατάργηση της παραγωγής και της κατανάλωσης της ζωικής σάρκας: δηλαδή, την απαγόρευση των προϊόντων που προέρχονται από το κυνήγι, το ψάρεμα και την εκτροφή ζώων, επειδή απαιτούν την εκμετάλλευση, τη δυστυχία και θάνατο αισθανόμενων όντων.

Διαβάστε το, μέσω του συνδέσμου που ακολουθεί: "Καταργήστε τη χρήση κρέατος"

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή