Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ουκρανία, ώρα μηδέν

| Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014
Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες μιας ιδιότυπης εξέγερσης που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία. Διάφορες ετερόκλητες ιδεολογικά ομάδες πολεμούν την κυβέρνηση και η χώρα φαντάζει ένα βήμα πριν τον εμφύλιο και τη διχοτόμηση. Μέσα σε όλα, ακούγονται και διαφορετικές απόψεις για το ποια θα πρέπει να είναι η στάση των Ουκρανών που αποσκοπούν σε μια ουσιώδη αλλαγή. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση αποτελεί δεκανίκι του Πούτιν και της πολιτικής που ακολουθεί η Ρωσία, η οποία δεν είναι άλλη από την ανασύσταση της Ρωσικής αυτοκρατορίας, αυτή τη φορά όμως όχι εδαφικά και τυπικά αλλά με τον πλήρη οικονομικό και πολιτικό έλεγχο των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ. Για την αντιπολίτευση από την άλλη μεριά υπάρχει έντονη φημολογία και ορισμένα στοιχεία ότι χρηματοδοτείται από τις Η.Π.Α και δηλώνει ότι επιθυμεί την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. και το NATO. Και εδώ προκύπτει το ερώτημα για το ποια στάση πρέπει να κρατήσει ο ουκρανικός λαός απέναντι στη συγκρούση συμφερόντων δύο καπιταλιστικών δυνάμεων. Με το να μείνει ο κόσμος στα σπίτια του ως φρόνημοι και νομοταγείς πολίτες το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να επέλθει αλλαγή. Έτσι απλά θα συνεχίσει να υπάρχει η δικτατορία Γιανουκόβιτς, η ανελευθερία και η καταστολή. Πρέπει αναμφίβολα ο κόσμος να συμμετάσχει στην εξέγερση, προσπαθώντας να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να μην αφήσει τους πολιτικούς να παίξουν στην πλάτη της εξέγερσης. Να δώσει μια πιο εθνικοεπαναστατική χροιά, σε αντίθεση με τις επιδιώξεις της αντιπολίτευσης και να αλλάξει το δίλημμα από "Ε.Ε ή Ρωσία" σε "προτεκτοράτο των εκάστοτε ιμπεριαλιστικών και καπιταλιστικών δυνάμεων ή αυτοδιαχειριζόμενο σύνολο και πραγματικά ανεξάρτητο έθνος". Η ουσία δεν βρίσκεται απλώς στην χάραξη εξωτερικής πολιτικής αλλά στην αμφισβήτηση της υπάρχουσας κρατικής δομής, η οποία είναι κοινή σε όλο τον πλανήτη και δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Υποβιβάζει τον άνθρωπο σε πολίτη-υπήκοο και δε διστάζει να χρησιμοποιεί αλόγιστη βία ώστε να τον καταστέλει, όποτε αυτός (ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε) διεκδικεί τα αυτονόητα. Κλείνοντας, θέλω να πιστεύω ότι όλοι σεβόμαστε και θαυμάζουμε την αντικρατική αντίσταση των αγνών Ουκρανών και ελπίζω να μη χειραγωγηθούν και πέσουν θύμα της εκμετάλλευσης της εξίσου συστημικής με την κυβέρνηση, αντιπολίτευσης.

Δημήτρης Κ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή