Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Οι φυλές που απειλούνται με εξαφάνιση

| Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014
Ένα ενδιαφέρον όσο και σημαντικό ταξίδι έκανε ο Βρετανός Jimmy Nelson, προκειμένου να καταγράψει ένα πλήθος αυτόχθονων φυλών που αντιμετωπίζουν τον υπαρκτό κίνδυνο εξαφάνισης. Η σημαντικότητα του ταξιδιού του είναι μεγάλη αφού αφορά την ανθρωπογεωγραφία, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία η γνώση - μελέτη των πολιτισμών περνάει κρίση και ο σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων είναι επίσης είδος προς εξαφάνιση. Ο Nelson είναι φωτογράφος και είχε ως στόχο να αποτυπώσει τόσο φωτογραφικά όσο και συγγραφικά συγκεκριμένες φυλές από όλο τον κόσμο, που τα ίχνη τους χάνονται σιγά σιγά και μαζί τους χάνεται και η παραδοσιακότητά τους, τα στοιχεία ταυτότητάς τους και η ζώσα ύπαρξή τους, μέσα στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και του ισοπεδωτισμού. Τελικά, έπειτα από τρία χρόνια αναζήτησης και πολλές δυσκολίες, κατέγραψε συνολικά 29 φυλές, στο βιβλίο "Before they pass away" ("Προτού εξαφανιστούν"), στο οποίο περιλαμβάνει στην ουσία μια σειρά από πορτραίτα, από τους Γκαούτσος της Αργεντινής ως τη φυλή Τσούκτσι στη Σιβηρία. Ο Nelson αναφέρει ότι στόχος του ήταν να κάνει μια εθνογραφική καταγραφή "ενός κόσμου που εξαφανίζεται με γρήγορους ρυθμούς".

"Θέλω να δείξω ότι αυτές οι φυλές είναι ήδη πλούσιες, ότι έχουν κάτι που τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν. Θα ήθελα να τους δείξω ότι η δυτική σύγχρονη κοινωνία δεν είναι τόσο καθαρή και δεν αποτελεί πηγή έμπνευσης, όπως ο δικός τους πολιτισμός και αξίες και  επομένως δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να επιδιώκουν" είπε ο Neslson στο Feature Shoot. "Παρ’ όλο που γνωρίζω ότι οι φωτογραφίες μου δεν μπορούν να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνιση των φυλών, ελπίζω ειλικρινά ότι βοηθούν στη συνειδητοποίηση ότι αν σεβαστούμε το φυσικό τους περιβάλλον και τον τρόπο ζωής τους, θα μπορούσαν να διατηρηθούν για παραπάνω χρόνο. Προσπάθησα να δημιουργήσω ένα οπτικό ντοκουμέντο που να θυμίζει στις επόμενες γενιές, την ομορφιά ενός καθαρού και τίμιου τρόπου ζωής" πρόσθεσε ο Nelson.

Μπορείτε να δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες από το βιβλίο, από το παρακάτω link: http://imgur.com/gallery/Ro6yP

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή