Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Άρτος και θέαμα, κερνάει το κράτος

| Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013
Το καταλάβαμε. Ήρθε η 28η Οκτωβρίου. "Αναστήθηκε" ο Κάρολος Παπούλιας, στήθηκαν οι εξέδρες που θα φιλοξενήσουν την πολιτική, στρατιωτική και ιερατική ηγεσία, άρχισαν να βγαίνουν και τα μαχαίρια στα τηλεπαράθυρα. Κάποτε ήταν ο Τσενάι, μετά το αν πρέπει να γίνονται παρελάσεις, έπειτα οι ...σιδερόφρακτες παρελάσεις, τώρα η Χρυσή Αυγή και οι παρελάσεις. Πάντα θα υπάρχει κάτι που θα μονοπωλεί το ενδιαφέρον ώστε αυτές οι ημέρες να κυλούν όπως πρέπει για τα πολιτικά κόμματα, τα ΜΜΕ και τους καλούς νοικοκυραίους που τα πιστεύουν. Άρτος και θέαμα με σημαίες με ημερομηνία λήξης στα μπαλκόνια, και άλλες πλαστικές από τα χέρια των παιδιών να καταλήγουν στα ...σκουπίδια, τραγικές παρενθέσεις σε μια Ελλάδα γκρίζα, με την κυβέρνηση να παίρνει ανάσες, επενδύοντας στο πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων και ασελγώντας πάνω στην Ιστορία με την πολιτικώς ορθή ερμηνεία των σημαντικών αυτών στιγμών.

Βλέποντας την φαρσοκωμωδία νομιμοποίησης των αλητών της πολιτικής ζωής, τα "τζαρτζαρίσματα" για το ποιοι θα είναι στο βάθρο με τις καρέκλες, τη "βιτρίνα" της στρατιωτικής και μαθητικής παρέλασης αλλά και τη μπόχα που αναδύεται μέσα από το περιτύλιγμα, τον ΣΥΡΙΖΑ που ως δια μαγείας σταμάτησε να είναι ΤΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των "φασιστικών εκδηλώσεων", τους αντιπολιτευόμενους να σφίγγουν τα χέρια των πασόκων και των νεοδημοκρατών, και τους ταλαίπωρους μαθητές να σέρνονται ωσάν κουρδισμένα ρομπότ στην αρένα, σκέφτομαι να μην κατέβω να χειροκροτήσω φέτος. Και θα το κάνω μετά λόγου γνώσεως, όχι επειδή δε σέβομαι την ημέρα, αλλά επειδή μετά την αυριανή μέρα θα έχει μπει ακόμα λίγο νεράκι στο κρασί μας, για χάρη του "σύγχρονου εθνικού χρέους" και της "σωτηρίας του τόπου". Κοινώς, φάτε παρέλαση μέχρι να σκάσετε, κερνάει το κράτος αύριο, και βάζει τα καλά του. Για μεθαύριο, λίγη ακόμα συναίνεση και ...έχει ο Σαμαράς.

Κώστας Κ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή