Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Εν ψυχρώ

| Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013
Η αλήθεια δεν θα έχει δικαίωμα φωνής. Όποιος μιλήσει για το ο,τιδήποτε που έρχεται σε κάθετη ρήξη με την γραμμή των νόμων του κράτους θα είναι κατηγορούμενος. Εξέλιξαν κατά πολύ τα όπλα τους οι δυνάστες, όταν η ελληνική δικαιοσύνη συμπεριλαμβάνει σε δικογραφίες με κατηγορητήριο την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συνεντεύξεις και μαρτυρίες ανθρώπων που πλήττονται από τα έργα της διορισμένης από την ΕΕ κυβέρνησης και από τους επιχειρηματίες που αλωνίζουν ανά την Ελλάδα. Και ουδείς μιλά. Αλήθεια εκείνη η ΕΣΗΕΑ που είναι; Τα περί Τύπου δικαιώματα και περί προστασίας πηγών του δημοσιογράφου ποιος θα τα υπερασπιστεί; Είναι κατανοητό ότι ο κάθε πολίτης αυτή την στιγμή τραβάει τον δικό του Γολγοθά και είναι ψιλά γράμματα για εκείνον όταν βάλλονται τόσο ξεδιάντροπα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με πολύ αίμα. Αλλά τι να την κάνεις την επιβίωση όταν δεν θα μπορείς να αντιμετωπίζεις το ψέμα εφόσον δεν θα έχεις φωνή;

Η αλήθεια στην ευρωπαϊκή χώρα Ελλάδα πλέον διώκεται. Δεν θα μιλάς, δεν θα κοιτάς, θα προσέχεις με ποιους συναναστρέφεσαι γιατί θα είσαι ύποπτος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αλλά το θέμα των όπλων της δικαιοσύνης που χτίζουν στην Ελλάδα δεν τελειώνει μόνο σε αυτή την παράγραφο. Με μία χωμένη τροπολογία σε ένα νομοσχέδιο που περνά προς ψήφιση στην Βουλή, βάζουν ως άρθρο στον ελληνικό ποινικό κώδικα ποινές που θα επιβάλλονται εναντίον εκείνων που παραβιάζουν διατάξεις αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των κανονισμών της Ε.Ε. Από πότε το ευρωπαϊκό δίκαιο υιοθετείται ως ελληνικό; Μία πράξη που μέχρι χθες στην Ελλάδα δεν ήταν ποινικά κολάσιμη από σήμερα θα είναι; Και τι σημαίνει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας;

Σε μία κατηγορία για “εγκληματική οργάνωση” στην Ελλάδα, όταν δεν θα μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορητήριο από την ελληνική δικαιοσύνη θα έρχονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα σε στήνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα; Είναι βαριά αυτά τα θέματα και κανείς από εμάς δεν έχει όρεξη να τα σκεφτεί και καμία διάθεση να τα αντιμετωπίσει με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό ήταν άλλωστε και το σχέδιο εφαρμογής εξ αρχής. Διέλυσε τον λαό μεμονωμένα, κάνε τον να σκέφτεται μόνο την επιβίωσή του και φτιάξε με την άνεσή σου και άνευ αντίδρασης τα θεμέλια για μια ολοκληρωτική κυβέρνηση ξεκινώντας από τους τελευταίους της Ευρώπης. Όταν θα έρθει η ώρα που θα σε σπρώχνει η ανάγκη επιβίωσής σου να βγεις στο δρόμο με τον διπλανό σου που θα είναι στην ίδια θέση με σένα το σύστημα δεν θα σε φοβηθεί. Το κάστρο των νόμων για την ασφάλεια του συστήματος θα είναι τόσο ισχυρό που εσύ θα επιτίθεσαι στον εντόπιο προδότη και θα βρίσκεις απέναντί σου τον Παγκόσμιο Πέλεκυ.- 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή