Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Έζησε δύο χρόνια πάνω σε δέντρο για να το σώσει!

| Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013
Εν όψει των άπληστων ανδρών με τα αλυσοπρίονα στα χέρια, που ήταν έτοιμοι να κόψουν αυτό το δέντρο σε ένα δάσος στη βόρεια Καλιφόρνια, η Τζούλια Χιλ δεν το σκέφτηκε στιγμή. Η νεαρή Αμερικανίδα περιβαλλοντολόγος έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο πόσο ευαισθητοποιημένη είναι σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον. Έτσι έκανε κατάληψη στο δέντρο και έμεινε εκεί εν τέλει για 738 μέρες, ήτοι σχεδόν 2 χρόνια. Σε ένα δέντρο 60 μέτρων και 1.500 ετών, το οποίο η ίδια ονόμασε Luna, «έφτιαξε» το σπίτι της και έμεινε εκεί επιζητώντας τη σωτηρία του. Με την ελπίδα να σταματήσει η αλόγιστη εκμετάλλευση της ξυλείας από τα δάση, η Τζούλια θέλησε αρχικά με την ενέργειά της αυτή να κινητοποιήσει τα μέσα μαζικής επικοινωνίας αλλά και τον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά από τις πρώτες εβδομάδες έγινε το talk of the town και έλαβε μάλιστα το παρατσούκλι «butterfly», δηλαδή πεταλούδα. Προσωπικότητες από κάθε χώρο αλλά και απλός κόσμος στήριξαν την προσπάθειά της, που ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη. Κρύο, βροχή, παγωνιά, μοναξιά… Και μετά από 738 ημέρες η Τζούλια πάτησε γη, ολοκληρώνοντας την αποστολή της με απόλυτη επιτυχία. Αν και λίγο στενοχωρημένη που άφηνε το καταφύγιό της «τον φίλο μου, 24 ώρες το 24ωρο για 2 και πλέον χρόνια», όπως είπε η ίδια. 

πηγή: Lupus

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή