Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ο άγονος θυμός

| Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013
Η Ελλάδα γέμισε θυμωμένους ανθρώπους, όχι με αυτούς που έχουν οργιστεί δικαιολογημένα με τα μνημόνια και τους κλεφταράδες σωτήρες, αλλά με τους άλλους, που ζουν στην ζώνη του αρνητισμού και έχουν μάθει να μην πιστεύουν τίποτα. Άρνηση μπροστά στην συλλογικότητα, άγονη αντιπαράθεση, εκνευρισμός. Να μερικά στοιχεία του θυμωμένου θεριού.

Δεν υπάρχει λοιπόν χειρότερο πράγμα, από το να αντιμετωπίζεις έναν άνθρωπο που κουβαλά μεγάλο θυμό και δεν ξέρει το γιατί. Κάνει σαν άγριο θηρίο γιατί όλα τα θεωρεί απειλή. Ο ακαθόριστος θυμός του, τον αδειάζει από κάθε συναίσθημα και γίνεται ένα κτήνος που κραυγάζει και ξερνάει προσβολές. Ο θυμωμένος άνθρωπος δεν έχει επιχειρήματα, είναι ανθρώπινος στόκος, ντύνει επιχειρήματα τις ειρωνείες και τις εξυπνάδες του, νομίζοντας ότι σε κατατροπώνει. Μπορεί άραγε να τον βγάλει κανείς από την μιζέρια του; Η θυμωμένη καρδιά δεν αγαπά ούτε τα άντερα της, σφίγγεται τόσο πολύ από τα νεύρα της που συνεχώς κλάνει μίσος.

Ένας φίλος με προέτρεψε να σκεφτώ, ότι ο χρόνιος θυμός μπορεί να είναι, αποτέλεσμα συνάθροισης τετελεσμένων βιωματικών εμπειριών που αφόπλισαν την ανθρωπιά από το υποκείμενο. Δεκτό. Άρα να συμπεράνω ότι πρόκειται για κλινικές περιπτώσεις, δεν βγαίνει αλλιώς.

Οι θυμωμένες μίζερες ψυχές μίζερα σκέφτονται. Το μαύρο τους αφομοιώνει όλα τα χρώματα. Η σιωπή μας τους αρμόζει μέσα στην απέραντη μοναξιά τους. Ο θυμός επίσης σε αποβλακώνει, γίνεσαι μαστούρης του ρηχού και του άψυχου, χτυπάς επανειλημμένα το κεφάλι σου στους τοίχους της αδιαλλαξίας σου. Τι ταπείνωση… Και οι κακεντρεχείς σκέψεις τρέχουν πάντα μπροστά από τον θυμωμένο βλάκα αφού του έχουν περάσει χαλινάρι. Και όταν ο θυμωμένος πάρει πρέφα τα όνειρα σου, υποσυνείδητα ζηλεύει, γιατί είναι ανίκανος ο ίδιος να ονειρευτεί, οπότε και σε χλευάζει ντύνοντας σε με μικροπρεπή ειρωνικά σχόλια.

Και έτσι στην Ελλάδα βιώνουμε έναν ιδιότυπο κοινωνικό διχασμό, έναν διχασμό που μας χωρίζει σε δύο στρατόπεδα. Από την μία, έχουμε αυτούς που μπορούν ακόμα να ελπίζουν και έχουν διάθεση να κάτσουν σε ένα τραπέζι για διάλογο, και από την άλλη έχουμε τους δογματικούς θυμωμένους βλάκες που όπου σταθούν και όπου βρεθούν λερώνουν με τους μισαλλόδοξους εμετούς τους την ελπίδα.

Αυτές τις σκέψεις έκανα, διαβάζοντας ορισμένα πικρόχολα σχόλια σε ένα κείμενο που έγραψα χθες και φυσικά άφησα αναπάντητα. Η βλακεία είναι ανίκητη όπως είχε διατυπώσει ο Άλμπερτ. Οι θυμωμένοι βλάκες είναι κοντολογίς άχρηστα γεμάτα μίσος σακιά που δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντιπαρατεθείς μαζί τους. Το να προσπαθήσεις να τους αλλάξεις θα είναι τόσο μάταιο, όσο το να μάθεις στον σκύλο σου να σκουπίζεται με χαρτί υγείας. Το μόνο που φοβάμαι είναι να μην έχουν παιδιά και τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους.

Ένας άλλος φίλος είπε ότι ήρθε ο καιρός για ξεκαθάρισμα με τους θυμωμένους βλάκες. Δεν μπορώ να καταλάβω πως, θα ήταν χειρότερο από εμφύλιο το να προσπαθήσεις να λύσεις τους λογαριασμούς σου μαζί τους. 

Δεν έχω επίλογο σε αυτό το κείμενο, αν θες γράψε εσύ έναν.

Πηγή: Ramnousia

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή