Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Σε απεργία πείνας για τα δικαιώματα των ζώων

| Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013
59 δισεκατομμύρια ζώα θανατώνονται κάθε χρόνο από τις βιομηχανίες κρέατος και γάλακτος και εκατομμύρια άλλα σε πειράματα, στις βιομηχανίες γούνας, το κυνήγι και άλλες απεχθείς δραστηριότητες του ανθρώπου. Στην Κύπρο η κατάσταση είναι τραγική: Δηλητηριάσεις ζώων σε κάθε γειτονιά, μαγαζιά και υποστατικά και ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τα ζώα σε απαράδεκτες συνθήκες με σκοπό το κέρδος. Καθημερινά εγκαταλείπονται ζώα στα χωράφια, ή τα βρίσκουμε πυροβολημένα, πεινασμένα και κτυπημένα. Τα πουλιά παγιδεύονται σε βέργες και πεθαίνουν με τον πιο φρικτό τρόπο. Αυτή δεν είναι η Κύπρος στην οποία θέλουμε να μεγαλώσουμε εμείς και τα παιδιά μας! Ταυτόχρονα, ανισοκατανομή του πλούτου του πλανήτη μας οδηγεί ανθρώπους στην φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση. Ο Κύπρος Κωνσταντίνου, συνεργάτης του περιοδικού μας, υπερασπιζόμενος όλους αυτούς των οποίων η φωνή δεν ακούγεται, στέλνει ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας με την απεργία πείνας του που συνεχίζεται εδώ και δέκα μέρες. Με τα λόγια του ιδίου:

"Η απεργία πείνας και η διαμαρτυρία μου είναι για τη σκληρή και άδικη μεταχείριση των ζώων και τη δολοφονία τους, αλλά και για τους ανθρώπους, για τα μωράκια που ξυλιάζουν και πεθαίνουν από την πείνα, για τους άστεγους και γενικώς για το σάπιο σύστημα που θυματοποιεί κάποιους, ενώ άλλοι τρώνε με χρυσά κουτάλια. Η διαμαρτυρία μου είναι οικουμενική."

59 billion animals are murdered each year by the meat and dairy industries and billion others in laboratory experiments, by the fur industry, hunting and other human activities. In Cyprus the situation is out of hand: animals poisoned in every street and neigborhood, people who take advantage of animals in inhuman conditions with only profit in mind. Everyday we find abandoned animals, or animals shot, hungry or beaten. Birds are trapped and die in the most horrible way. This is not the Cyprus in which we want to live and raise up our children! At the same time, the unequal sharing of the planet's wealth and resources drives fellow human beings to hunger and poverty. Kypros Konstantinou, contributor of our magazine, defending all creatures who are without a voice, is sending a powerful protest message with his ongoing hunger strike. In his own words: 

"My hunger strike and protest is about the harsh and unfair treatment of animals and their murder and for the babies freezing and dying out of hunger, the homeless and the rotten system that makes somes victims, while other eat with golden spoons. My protest is ecumenical."

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή