Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

20.000 ευρώ ο μηνιαίος μισθός κάθε βουλευτή

| Τρίτη 23 Ιουλίου 2013
Το ειδικό τμήμα του Μισθοδικείου πρόσφατα έφερε στο φως (με αφορμή τις μειώσεις των δικαστικών) το συνολικό κόστος κάθε βουλευτή, το οποίο ανέρχεται μαζί με τις επιπρόσθετες παροχές (αυτοκίνητο, έξοδα κίνησης, έξοδα γραφείου, μισθωμένος "επιστημονικός" συνεργάτης, οικογενειακές παροχές και εργοδοτικές εισφορές, έξοδα ενοικίου, κινητά τηλέφωνα κλπ) στα 20.000 ευρώ μηνιαίως, ή αλλιώς 700 ευρώ ημερησίως. Μάλιστα, με την πρόσφατη άρση και του ασυμβίβαστου, κάθε βουλευτής μπορεί να ασκεί παράλληλα και οποιαδήποτε άλλη ενασχόληση και να λαμβάνει κατιτίς και από εκεί.

Θα περίμενε ίσως κάποιος (καλοπροαίρετος) οι βουλευτές της αντιπολίτευσης (ειδικά όσων λαϊκίστικα μιλούν για τα δικαιώματα των μαζών) να αρνούνταν όλα αυτά τα credits, ή έστω να μας γνωστοποιούσαν για να ...μαθαίναμε και εμείς οι κοινοί θνητοί που πατάμε και που εκείνοι βρίσκονται, αλλά μάταια... Έχουμε τονίσει και άλλες φορές μέσα από την ιστοσελίδα μας, ότι το μεγαλύτερο ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει ο - διαλυμένος είναι αλήθεια - κοινωνικός ιστός, είναι η κομματοκρατία, αυτή η γάγγραινα που χρόνια τώρα τρώει κάθε τι υγιές και φροντίζει να διαιρεί τη συνοχή του λαού, χωρίζοντάς τον σε μικρά κομμάτια, με σκοπό την διαχείριση της εξουσίας εις βάρος των πολιτών. Τα κόμματα του κοινοβουλίου, αλλά και όλα όσα υπάρχουν έξω από αυτό, αποτελούν άνδρο αναξιοκρατίας και στήριγμα του τερατουργήματος που ονομάζεται "κράτος". Όλοι κοιτούν να επωφελούνται από αυτό, να το "αρμέγουν", όμως είναι αλήθεια ότι το κράτος βγαίνει πάντα κερδισμένο, αφού εξυπηρετεί τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από τη χειραγώγηση του ανθρώπου ως αναλώσιμου είδους, μέσω της καταστολής των ελευθεριών του.

Αν οι βουλευτές αισθάνονται άσχημα με τις απολαβές τους, μπορούν να τις αρνηθούν και γι αυτό υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι. Μέχρι τότε θα παραμένουν λόγω ιδιότητας, όχι υπηρέτες, αλλά αφέντες των πολιτών. Και για εμάς τα αφεντικά, όποια μούρη και αν έχουν, όποια απόχρωση και ιδεολογία φέρουν, είναι το ίδιο αποκρουστικά και προκαλούν την ίδια απέχθεια...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή