Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Another shade of green: κυκλοφορεί!

| Σάββατο 20 Ιουλίου 2013
Κυκλοφορεί από το Black Front Press το βιβλίο "Another shade of green", το οποίο αποτελεί μια συλλογή κειμένων του Richard Hunt, έκτασης 250 σελίδων. O Hunt υπήρξε ένας πολύ σπουδαίος Αναρχικός στοχαστής, ο οποίος ξεκίνησε την πολιτική του δράση μέσω του Green Anarchist Circle, συμμετέχοντας στη δεκαετία του '90 στο περιοδικό Alternative Green. Δέχτηκε δριμεία κριτική εντός των αναρχικών κύκλων για τις θέσεις του περί φυλετικού διαχωρισμού, ενώ από την άλλη αντιμετώπισε ανάλογη κριτική και από τους δεξιούς και ακροδεξιούς βρετανικούς κύκλους για την αναρχική θεώρησή του απέναντι στο Κράτος και τις υπάρχουσες δομές του. Από το συγγραφικό του έργο, ξεχωρίζει το βιβλίο του "To End Poverty: The Starvation of the Periphery By the Core (1998)", ενώ πολυάριθμα είναι και τα αυτοτελή - ανεξάρτητα άρθρα που έγραψε σε διάφορες άλλες κυκλοφορίες. Αυτός είναι και ο σκοπός αυτής της έκδοσης, να τα συγκεντρώσει σε ένα έργο και παράλληλα να αποδοθεί ένας ελάχιστος φόρος τιμής, με αφορμή το θάνατό του το 2012.

Τα κεφάλαια του έργου, το οποίο προλογίζει ο Troy Southgate: The Theory of Alternative Green, The Natural Society, Who's Starving Them?, Don't Knock Nationalism Yet, The Headless-Chicken Lefties, The Right's Bleak Utopia, Whose Crime Is It?, The Revolution on the Periphery, How the Rulers Create the Poverty, Free Trade or Protection?, Solving Green Problems, Witch-Finder General, Distributism: Economic Theory of the Far Right and the Greens, Kinship Versus Government, An Interview with Richard Hunt, Return of the Darwinists, Art Boosts the Peck Order, Why Anarchism?, Situationism, Territoriality, Determinism, Philosophy: A Failed Project, Towards a New Revolutionary Paradigm: Beyond Left-Right.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή