Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Μηδέν Τελεία, τεύχος 2 (ελεύθερο κατέβασμα)

| Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013
Είμαστε στην ευχάριστη θέση - εν αναμονή του τρίτου μας τεύχους - να διαθέτουμε για ελεύθερο κατέβασμα το δεύτερο τεύχος του περιοδικού μας "Μηδέν Τελεία". Κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο της τρέχουσας χρονιάς, και στις 32 σελίδες του περιλαμβάνει μια πλούσια αρθρογραφία γύρω από τον Πολιτισμό, την Κοινωνία, την Οικολογία, τα Δικαιώματα των Ζώων, τις Ανθρώπινες Σχέσεις. Στο τεύχος αυτό μπορείτε μεταξύ άλλων να διαβάσετε και μια εκτενή συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Εθνικοαναρχικός στρατηγιστής Troy Southgate.

Και αυτή τη φορά η προσπάθεια υπήρξε προϊόν συλλογικής εργασίας. Όταν αυτό πάψει να υφίσταται, να είστε σίγουροι ότι δε θα υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε. Προς το παρόν, η συνεισφορά τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, όσο και σε αυτό που αφορά στη διανομή του εντύπου, συνηγορεί σε μια ομαδική δουλειά, και αυτό από μόνο του υπερνικά τις όποιες – πολλές είναι η αλήθεια – δυσκολίες. Το προηγούμενο τεύχος δημιούργησε μια καλή βάση για να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο το περιοδικό σε ό,τι αφορά στη θεματολογία και στην κατεύθυνση που θέλουμε να δώσουμε μέσα από αυτό. Πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι η συγγραφική ομάδα ανανεώθηκε σε μεγάλο βαθμό, το ίδιο έχουμε την εντύπωση ότι ισχύει και για την αναγνωστική ομάδα, αν κρίνουμε από τα μηνύματα που λάβαμε κατά καιρούς.

Στο τεύχος αυτό επιχειρήσαμε εκτός των άλλων κάποιες μικρές αλλαγές που θα βοηθήσουν στη συνοχή του εντύπου και στην ποιοτική αναβάθμισή του, όπως την εισαγωγή μόνιμων στηλών. Το αποτέλεσμα θα το κρίνετε φυσικά εσείς, εμείς από την πλευρά μας βάλαμε τα δυνατά μας ώστε να βγάλουμε μια δουλειά ποιοτική και για μια ακόμα φορά έξω από τα στεγανά. Η αναζήτηση λοιπόν συνεχίζεται, με συντροφιά μας τις σκέψεις και τις Ιδέες που γεννούν η αμφισβήτηση, η δημιουργία και η σύνθεση. Έτσι λοιπόν, χωρίς να σας κουράσουμε περισσότερο, σας ευχόμαστε μια καλή και επικοδομητική ανάγνωση της δεύτερης δουλειάς μας.

Τα θέματα του νέου μας τεύχους: Editorial: Βήμα Δεύτερο | Versus the World | Δικαίωμα στη Ζωή | Ενάντια στη μονοκουλτούρα | Το Μαύρο Πρόβατο | Κοινωνικός έλεγχος και Εξουσία | Brainstorming | Ένα πρόσωπο μέσα στο πλήθος | Συνέντευξη Troy Southgate | Μια παράλληλη πραγματικότητα | Εθνικοαναρχική πράξη | Όποιος δεν αξίζει τίποτα, δεν μπορεί να θέλει τίποτα | Εσύ, ονειρεύεσαι καθόλου; | Μια σύμπραξη που ποτέ δεν συγκροτήθηκε | Είμαστε μετανάστες και αναρχικοί αυτού του κόσμου | Η Επανάσταση και πώς να την κάνεις σε μια σύγχρονη κοινωνία (μέρος β').

Μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε το δεύτερο τεύχος από εδώ: Μηδέν Τελεία, τεύχος 2 (ελεύθερο κατέβασμα). Εναλλακτικά, μπορείτε να το διαβάσετε και από την παρακάτω προεπισκόπηση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή