Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Μάθημα ζωής...

| Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013
Υπάρχουν στιγμές που ξεπερνούν το ποδόσφαιρο. Αυτό συνέβη και στην πρώτη φετινή προπόνηση της Φέγενορντ, καθώς εκεί βρέθηκε και ο Ρούι Μαρκ, ένας ετοιμοθάνατος οπαδός, που είχε ως τελευταία επιθυμία να δει την ομάδα του. Στις κερκίδες του «Ντε Κάιπ» βρέθηκαν περισσότεροι από 6.000 οπαδοί, οι οποίοι τον αποθέωσαν. Ο 54χρονος Ρούι Μαρκ έπασχε από μια θανατηφόρα ασθένεια και οι γιατροί του είχαν δώσει ελάχιστες μέρες ζωής. Εκείνος, είχε σαν τελευταία επιθυμία να δει την αγαπημένη του ομάδα για ακόμα μια φορά. Έτσι βρέθηκε μαζί με τους συγγενείς του στην πρώτη φετινή προπόνηση της Φέγενορντ. Στο δωδέκατο, συμβολικό για τη Φέγενορντ, λεπτό οι παίκτες σταμάτησαν τις ασκήσεις τους και πορεύθηκαν προς τον Μαρκ όπου τον χαιρέτησαν και στην συνέχεια εκείνος υποβασταζόμενος και με δάκρυα στα μάτια περπάτησε προς το πέταλο. Μάλιστα, βρήκε την δύναμη να σταθεί όρθιος μπροστά τους χωρίς βοήθεια… Τρεις μέρες μετά ο Μαρκ απεβίωσε.

Η μικρή αυτή και συγκινητική ομολογουμένως ιστορία (δείτε το σχετικό video) αντανακλά ένα θετικό μήνυμα του αθλητικού ιδεώδους, μακρυά από τη σαπίλα του επαγγελματισμού, των χορηγιών και του ανώφελου και ανεγκέφαλου οπαδισμού πίσω από τα συμφέροντα επιχειρηματιών. Παράλληλα απαντά σε κάτι απολύτως ανθρώπινο, σε εκείνο το ερώτημα που έχει να κάνει με το τι θα έκανε ο καθένας από εμάς ως το τελευταίο πράγμα πριν από το θάνατό του... Καλό ταξίδι Ρούι...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή