Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Be different

| Σάββατο 6 Απριλίου 2013
Από μικρός είχα μια κακή συνήθεια, κακή βέβαια κατά τα πρότυπα των νοικοκυραίων. Ξέρετε, είναι αυτοί που ζεσταίνουν τον πισινό τους με τόση ηρεμία σε καναπέδες μπροστά απο κάτι κουτιά αιχμαλωσίας συνειδήσεων.  Αυτοί, που μέσα στη μικροαστική τους ανυπαρξία, προερχόμενη ίσως από τον κλασσικό νεοελληνικό νεοπλουτισμό σε συνδυασμό με την έλλειψη στοιχειώδους ιδεολογικής προσέγγισης και μόρφωσης γενικώς, έτρεχαν στις κάλπες για να νιώσουν πως συμμετέχουν σε αυτό το σάπιο και αντίλαϊκό σύστημα της κοινοβουλευτικής τους δημοκρατίας σαν καλοί και έντιμοι πατριώτες ...του κώλου. Αυτή η κακή συνήθεια ήταν, να μην μπορώ να υπακούω σε εντολές, προσταγές και “παρατηρήσεις” οι οποίες αποσκοπούσαν στο δικό μου “καλό”. Ένα “καλό” που κατά τα δικά τους επαίσχυντα δεδομένα θα προερχόταν μέσα από την ενσωμάτωσή μου στον κοινωνικό ιστό μερίδας ανθρώπων... Εννοώ αυτούς που τριγυρνάνε προεκλογικά σε καφέ και μπαρ και κερνάνε, γλείφοντας και σερνόμενοι  σαν ερπετοειδή που διψούν για λίγα λεπτά δημοσιότητας, εξουσίας, και χρήματος. Σιχαμένοι πολιτικάντηδες καπιταλιστές της πόρνης φιλελεύθερης δεξιάς και της υποκριτικής και εξίσου αντεπαναστατικής νέας αριστεράς.

Οφείλω να ομολογήσω πως ένα περίεργο αίσθημα ηδονής περιέλουζε το Εγώ μου κάθε φορά που μου δινόταν η ευκαιρία να φτύνω κατάμουτρα με την συμπεριφορά μου και την αποστροφή αυτά τα μίζερα ανθρωπάκια με τις γραβάτες... Αυτά που πληρώνονται με χιλιάδες ματωμένα ευρώ από τον κόπο του Έλληνα εργαζομένου. Ελεεινοί και τρισάθλιοι,  αρπακτικά που θρεύονται με τον ιδρώτα και τον πόνο του κάθε καταπιεζόμενου από την καπιταλιστική τυραννίδα, που τόλμησαν και τελικά κατάφεραν να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων χιλιάδες ετών λαμπρής ιστορίας, γλώσσης και κουλτούρας...
 
Κάπως έτσι πορεύομαι και δε νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν που ίσως μέχρι τώρα θίχτηκε από τις ακτιβιστικές και ιδεολογικές επιλογές μου γιατί μου αρέσει να ακολουθώ πορείες που με κάνουν να νιώθω ελεύθερος, αυτόνομος. Απροσάρμοστος ίσως και απείθαρχος για μερικούς, ακραίος  για πολλούς και  επικίνδυνος για άλλους... Το πνεύμα της  δικής μου προσέγγισης των πολιτικών πραγμάτων και της ιδεολογικής αισθητικής δε θα συναντηθεί ποτέ με το πνεύμα του εφησυχασμένου κομματικού οπαδού, ο οποίος έχει αφεθεί παραδομένος στις εντολές ενός συστημικού τσοπάνου. Δεν θα ψάξω να ασχοληθώ με την αστική τους ηθικολογία. Δεν υπάρχει καιρός για κάτι τέτοιο όταν όλα τριγύρω καταρρέουν και δεν πρόκειται να συμπεριλάβω τη λέξη “ηθική” και τον καθωσπρεπισμό της στον τρόπο που θέλω να αντιμετωπίζω την υπάρχουσα κατάσταση. Θέλω να αντιστέκομαι στην συνείδηση της μάζας και του εύκολου δρόμου, κι ας ξέρω ότι αυτό κάποιες φορές σε οδηγεί στο περιθώριο. Λεπτές ισορροπίες και αυτό απαιτεί προσοχή και καλό χειρισμό. Αναζητώ την εξιλέωση μέσω του Ακτιβισμού και της αδιάκοπης ενασχόλησης με το υπέροχο δώρο της Γνώσης. Εσύ;

Α. Ruskin
"To μαύρο πρόβατο", περιοδικό "Μηδέν Τελεία", τεύχος 2

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή