Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Με αφορμή την επίθεση στις Σκουριές: τρομοκράτες είναι οι Έλληνες πολιτικοί

| Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013
Οι καναλάρχες της διαπλοκής επιτέλους πήραν θέση! Και είχαμε ανησυχήσει τόσο καιρό... Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή ώστε να βγουν οι γλύφτες των επενδυτών και να βάλουν πλάτη στους βιαστές της ελληνικής γης. Δεν θέλουν την ομορφιά της ελληνικής φύσης, δεν μυρίζουν τον καθαρό αέρα, δεν τους λέει απολύτως τίποτα ένα πράσινο και υγιές περιβάλλον. Δεν έζησαν αυτά τα τέρατα ποτέ εκεί άλλωστε. 4.000 στρέμματα παρθένου δάσους στο βωμό των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων. Χιλιάδες κάτοικοι όμηροι της λυσσαλέας καπιταλιστικής αδηφάγας μηχανής και των υπέρμαχων της επένδυσης, που τρίβουν τα χέρια τους μπροστά στο βιασμό της γης μας. Και οι πολιτικοί ...μουγγοί! Να τους χαίρεστε όσοι τους ψηφίσατε, είστε άξιοι της μοίρας σας.

Στις Σκουριές υπάρχει πόλεμος. Πόλεμος αξιοπρέπειας απέναντι στον αργό θάνατο που φέρει το κυάνιο. Όχι, στις μέρες μας η εξόρυξη χρυσού δε γίνεται με αξίνες και φτυάρια, όπως στις ταινίες με τον Λούκυ Λουκ. Γίνεται με θανατηφόρα διαλύμματα, ικανά να σκορπίσουν το θάνατο.

19 Αυγούστου 1995: Σε χρυσωρυχείο της Νέας Γουινέας, που εκμεταλλευόταν Καναδέζικη εταιρεία, έσπασε το φράγμα της λίμνης αποβλήτων και 839 εκατομμύρια γαλόνια υπέροχου κυανιούχου νερού απελευθερώθηκαν στους ποταμούς. Ολόκληρη η περιοχή κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 15.000 άνθρωποι μετακόμισαν στην Ελβετία.

20 Μαΐου 1998, Kyrgyzstan. Ένα φορτηγό που μετέφερε κυάνιο για το ορυχείο της Καναδέζικης εταιρείας Cameco, πέφτει από μια γέφυρα μέσα σε ποταμό. Δύο τόνοι κυανίου απελευθερωθήκαν στο ποτάμι. 2557 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν, 850 νοσηλεύτηκαν, 4 πέθαναν (σας φαίνονται λίγοι; αν ήταν τα παιδιά σας ανάμεσα τους θα είχατε άλλη άποψη).

Ιανουάριος 2000, Ρουμανία. Διαρρηγνύεται το φράγμα αποβλήτων και 100.000 κυβικά μέτρα νερού μολυσμένο με κυάνιο και βαρέα μέταλλα πέρασαν από τον παραπόταμο στο «γαλάζιο» Δούναβη. Η οικολογική καταστροφή θεωρήθηκε η σοβαρότερη στον ευρωπαϊκό χώρο μετά το ατύχημα του Τσέρνομπιλ. «Εμείς ζούμε μακριά από τα ορυχεία, τι μας νοιάζει;» θα πει ένας υπέροχος άνθρωπος.

Αναγνώστες, φίλοι και φίλες... Τα κόμματα σιωπούν γιατί έχουν έννομο συμφέρον. Μιλούν για προβοκάτορες, καταδικάζουν τις ενέργειες πολιτών για τη διεκδίκηση του μέλλοντος των επόμενων γενεών, σέρνονται σαν τα σκουλήκια προκειμένου να ικανοποιούν τα αφεντικά τους. Αυτή είναι η δουλειά τους. Τα καθεστωτικά μέσα μεταδίδουν την είδηση της επίθεσης, αν και έχουν αποκρύψει εντελώς τις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής - ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων - και τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις κατοχής. Σημεία και τέρατα. Τσέπωσαν 2 δις απο τους Καναδούς,στην έκθεση που έγινε σχετικά με την εξόρυξη είχαν αποκρύψει τα στοιχεία για το "αρσενικό" και τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Τα ΜΜΕ "έθαψαν" την καταστροφή ολόκληρου δάσους και φωνάζουν για τον εμπρησμό πέντε - έξι μηχανημάτων, και ο λοβοτομημένος τηλεθεατής συνεχίζει ακάθεκτος να αγανακτεί με τους "αλήτες" που έκαψαν τα μηχανήματα. Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει ξεσκιστεί να βάζει διαφημίσεις σε διάφορα ΜΜΕ, ώστε να εξαγοράσει τη σιωπή όλων.

Μη μένετε απαθείς. Μη συνηθίζετε στην ιδέα της εξαθλίωσης, γιατί αυτή θα είναι η ζωή σας.

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή