Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Αυτόνομοι Θεσσαλίας: εκδήλωση - κοπή βασιλόπιτας

| Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - κοπή της βασιλόπιτας που διοργάνωσαν Αυτόνομοι Σύντροφοι από τη Θεσσαλία. Μια πρώτης τάξης ευκαιρία να συζητηθούν θέματα που άπτονται της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής επικαιρότητας, μέσα στο οικείο και φιλόξενο κλίμα που εξασφαλίζει η συντροφικότητα της εν λόγω ομάδας. Η συνάντηση είχε τον χαρακτήρα συνεδρίας, η οποία ξεκίνησε με την παρουσίαση του νέου τεύχους του περιοδικού "Μηδέν Τελεία". Μια σύντομη αναφορά στα περιεχόμενα, τον χαρακτήρα του εντύπου, τον σκοπό και τα μέσα διάδοσής του. Στο δεύτερο μέρος η σειρά της βασιλόπιτας, με τις ευχές για υγεία, δύναμη και κουράγιο στον Αγώνα για τη Λευτεριά της Πατρίδας μας.

Το πιο σημαντικό όμως κομμάτι της εκδήλωσης ήταν οι ομιλίες που ακολούθησαν. Στο βήμα πρώτος ο Γ., δημοσιογράφος, ο οποίος στην ανάλυσή του τόνισε τη σημασία που έχει η ανάπτυξη αυτόνομης σκέψης και δράσης στη σημερινή εποχή, στη βάση της καταγγελίας του κομματικού συστήματος και της προώθησης της αυτοοργάνωσης των πολιτών, προάγοντας την αποδέσμευση από πάτρωνες, ελέγχους και συμφέροντα. Σημείωσε ότι η ευελιξία και η ποιοτική αναβάθμιση των μέσων των αυτόνομων ομάδων, σε συνδυασμό με τον συγχρονισμό τους με τα προβλήματα της καθημερινότητας, είναι δυνατόν να αποτελέσουν ένα νέο σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη ενός υγιούς εθνικοεπαναστατικού κινήματος, πάνω στις αρχές του εθελοντισμού, της αλληλοβοήθειας, της αποϋλιστικοποίησης της ίδιας της ζωής. Οι προτάσεις του, καίριες και διατυπωμένες με ένα πάθος και έναν πρωτόγνωρο ρεαλισμό, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων καθ' όλη τη διάρκεια της μισάωρης παρέμβασής του.

Ο λόγος έπειτα στον Α., ο οποίος παρουσίασε τη δική του οπτική στη σχέση κράτους και πολίτη, κάνοντας μια διάκριση με βάση την επίδραση της κομματικής λογικής όλα αυτά τα χρόνια στη σχέση αυτή. Προχώρησε σε μια ιστορική αναδρομή, για να φτάσει στο σήμερα, περνώντας και από τα διαφορετικά πολιτικά επίπεδα, αναφερόμενος στις ευθύνες του συνόλου του πολιτικού κατεστημένου, από τα φιλελεύθερα σχήματα, την Αριστερά, την Άκρα Δεξιά, και το παρακράτος. Τόνισε την ευθύνη των πολιτών στο σημερινό κατάντημα της Πατρίδας και πρότεινε μικρές και εφικτές λύσεις ώστε οι πολίτες να αρχίσουν να βγαίνουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.

Τέλος, ο Δ., συνέχισε πάνω στο σκεπτικό του προηγούμενου ομιλητή, τονίζοντας ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν γίνει η υπέρβαση σε ατομικό επίπεδο. Η προσωπική κατάρτιση, η αυτοκριτική και ο αδιάκοπος αγώνας πρέπει να είναι στοιχεία που παρά τις δυσκολίες, θα βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο. Το πνεύμα της προσέγγισης των πολιτικών πραγμάτων σε συνδυασμό με τη μεταϊδεολογική εποχή, όπως τη βιώνουμε σήμερα, δεν πρέπει και δεν είναι δυνατό να συναντηθούν με την αγελαία λογική του εφησυχασμένου κομματικού οπαδού, που έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες σε αυτόκλητους υπερασπιστές των δικαιωμάτων και των κεκτημένων του. Η Άντίσταση στη συνείδηση της μάζας και του εύκολου δρόμου, πρέπει πρώτιστα να είναι μια Εξέγερση συνειδησιακή, υπέρβαση των προσωπικών Εγώ και σύμπραξη των ξεχωριστών ισχυρών ατομικοτήτων σε αντίστοιχα δυναμικά σύνολα.

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή