Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Πόνος είναι ο φόρος του lifestyle

| Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013
Η δολοφονία της Στέενκαμπ από τον Πιστόριους ήταν η είδηση που υπερκάλυψε τις τελευταίες μέρες όλα τα σημαντικά γεγονότα του πλανήτη, ακόμα και αυτής του μετεωρίτη που έπεσε στην Ρωσία. Οι άνθρωποι συνήθως εντυπωσιάζονται με τις πτυχές της ζωής των διάσημων θνητών, πόσο μάλλον με τις πλέον εντυπωσιακές. Η είδηση ότι το παγκόσμιο φαινόμενο, ο 27χρονος Ολυμπιονίκης με τα τεχνητά μέλη στα κάτω άκρα, σκότωσε την πανέμορφη σύντροφό του σε μια έκφραση - πιθανότατα - πάθους και αδυναμίας, ήταν αρκετή ώστε να στρέψει όλα τα βλέμματα στην Νότιο Αφρική. Ποιος είναι το θύμα; Ποιος ο θύτης;

Νομικά, έχουμε μάλλον έναν φυσικό αυτουργό και ένα θύμα. Ηθικά, έχουμε σίγουρα δύο θύματα και έναν θύτη: την κοινωνία της παγκοσμιοποίησης. Ένας άνθρωπος ο οποίος από βρέφος καταφέρνει να ζήσει χωρίς πόδια, ένας όμορφος και ταλαντούχος άνθρωπος, με εκπληκτικές παγκόσμιες αποδόσεις στον αθλητισμό, έπεσε στην παγίδα του lifestyle της σιχαμένης σύγχρονης ζωής και προτύπων. Έναν μήνα πριν, αν μιλούσαμε για τον Πιστόριους και της Στέενκαμπ, το 99,99 % των ανθρώπων θα τους… θαύμαζε και θα τους είχε σαν πρότυπα, κι όποιος έλεγε κάτι αντίθετο θα ήταν αιρετικός. Όχι, ο Πιστόριους και η Στέενκαμπ δεν ήταν παραδείγματα προς μίμηση. Ήταν από πριν εκείνα τα θύματα των χορηγών και της τηλεόρασης, που χαμογελούσαν και εισέπρατταν δόξα και χρήματα, ήταν εκείνοι οι νέοι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις του lifestyle. Αν ο Πιστόριους δεν ήταν διάσημος, η Στέενκαμπ θα είχε άραγε για σύντροφο έναν «άσημο σακάτη»; Όχι φυσικά, γιατί θα της χαλούσε το “image”. Τέτοιες βάσιμες υποθέσεις υπάρχουν αρκετές, ώστε να συμπεράνει κανείς ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το lifestyle δεν είναι τόσο ευκαιριογενές όσο θέλει να δείχνει. Είναι απλά ένας τοκογλύφος που σου δίνει ανακούφιση με τις παροχές του και μετά σε μαδάει. Είναι μια πρέζα που σε «φτιάχνει» και μετά σε σαπίζει.

Γαμώ το lifestyle σας και την μόδα σας. Γαμώ τα πρότυπά σας και τον ανθρωπισμό σας. Όλο το οικοδόμημά σας είναι φτιαγμένο στα ψέματα και στο τέλος τα ψέματα λυγίζουν και συνθλίβονται στην θέα της αλήθειας. Ο Πιστόριους και η Στέενκαμπ θα ήταν ένα υπέροχο ζευγάρι αν δεν ήταν στον τροχό της δημοσιότητας και της εύκολης εμπορευματοποίησης. Αν δεν τους ένωνε η δημοσιότητα, θα έκρινε ο ένας τον άλλον με βάση την αγάπη και την συντροφικότητα, κι όχι με την προβολή και το συμφέρον. Αν ταιριάζανε, θα έφτιαχναν με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που είχαν μέχρι τώρα μια όμορφη σχέση, μια όμορφη οικογένεια άξια προς μίμηση. Θα ήταν πραγματικοί μαχητές της ζωής, δύο υπέροχοι άνθρωποι αλλά… Αλλά το Σύστημα στο οποίο ενταχθήκανε τους μάσησε και τους έφτυσε.

Αυτό το παράδειγμα που προαναφέρθηκε, ένα φυσιολογικό παράδειγμα δύο ανθρώπων που θα έπρεπε απλά να κάνουν τις τίμιες επιλογές στην ζωή τους, κατέληξε σήμερα να ένα δίπτυχο μιας τραγικής ιστορίας, με ένα πρώην ίνδαλμα να αποδέχεται μοιραία την ηθική του καταστροφή, με φυλακή και κοινωνικό χλευασμό, και ένα πανέμορφο λευκό κορίτσι, να είναι νεκρό, για το απόλυτο τίποτα. Και με την τελευταία αυτή πράξη του δράματος, πληρώνουν το τελευταίο λογαριασμό στην μαφία του lifestyle, αφού, για να μην ξεχνιόμαστε, η κηδεία και το δικαστήριο κάνουν μεγάλα νούμερα στα Μ.Μ.Ε…

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή