Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Aldous Huxley - Ο Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος

| Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013
Στο πρώτο από αυτά τα βιβλία, ο σκεπτικιστής Χάξλεϋ αναπτύσσει, όπως προσφυώς ειπώθηκε, μία αντι-ουτοπία, παράλληλη με εκείνη του Όργουελ στο «1984». Στον εφιαλτικό κόσμο που βλέπει να επέρχεται η μηχανή, μόνη κυρίαρχος του πλανήτη, θα υποτάξει τον δημιουργό της άνθρωπο και θα του στερήσει ό,τι με κόπο αυτός κατόρθωσε να κερδίσει ως ύπαρξη και ως πολιτισμός. «Ο πίθηκος και η αλήθεια», γραμμένο μετά τη φρικτή εμπειρία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έρχεται να συμπληρώσει την απαισιόδοξη αυτή προοπτική για το ανθρώπινο γένος. «Brave new world» είναι έκφραση του Σαίξπηρ, που αποδίδεται ως «Θαυμαστός καινούριος κόσμος» αλλά, αναφέρεται και στον Νέο Κόσμο, την Αμερική, το εργαστήρι για την κοινωνία του μέλλοντος.

Το περίφημο προφητικό μυθιστόρημα του Χάξλεϋ είναι η περιγραφή του εφιαλτικού κόσμου, με το απολύτως ιεραρχικό και πανίσχυρο κράτος, με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, της γενετικής μηχανικής, της φαρμακοβιομηχανίας, της εφαρμοσμένης ψυχολογίας. Οι άνθρωποι ζουν σε μια ουτοπία, σε μια φαινομενική ευημερία, φαινομενική ασφάλεια και ανελευθερία. Το «Ένας θαυμαστός καινούριος κόσμος» παρόλο που βρίσκεται στον αντίποδα του «1984» καταφέρνει να περιγράψει με τρομακτική ακρίβεια, παρόλο που γράφτηκε το 1931, την σημερινή κατάσταση του σύγχρονου κόσμου. 

Μπορείτε να το βρείτε και να το κατεβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή