Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Απολιτεία

| Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Η άσφαλτος, το τσιμέντο, οι πολυκατοικίες, τα βρώμικα παρτέρια, οι υπερχειλισμένοι από σκουπίδια κάδοι. Η συμφόρηση στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, τα θορυβώδη δίκυκλα και ασθμαίνοντα λεωφορεία, ο δήθεν επιχειρηματίας με το βραχύβιο bar, ο κατ’ ευφημισμόν μάγειρας με το υγειονομικώς επικίνδυνο ταχυφαγείο, ο ξεπεσμένος έμπορος με την στοιβαγμένη απούλητη πραμάτεια του, ο «εργατικός» και «φιλήσυχος» μετανάστης καταληψίας των κενών της οικονομίας, των πεζοδρομίων, του κράτους και της λογικής, ο «ντόπιος» στην καλλίστη των περιπτώσεων υπομένει, κατά τα άλλα βλακεύει, αδιαφορεί, αυτοκτονικά υπερασπίζεται τον αργό θάνατό του. Υλική επιτυχία, μαλακά ανδρικά χέρια, αρωματισμένη γυναικεία παρουσία. Aσχήμια, δυσωδία, θόρυβος, φρενήρεις ρυθμοί, λεπτή επιφάνεια, ανύπαρκτο βάθος…Όλα αυτά σε καταθλίβουν, σε αρρωσταίνουν, σε εκνευρίζουν, σε απωθούν. Η πρώτη απόδειξη ότι έχεις την στοιχειώδη υπερηφάνεια να διαχωρίζεις τον εαυτό σου από τα άσχημα, τα απωθητικά, τα αντι-ανθρώπινα που σε περιβάλλουν. Το να διαχωρίζεις απλώς την θέση σου, όμως, δεν αρκεί. Το πολύ-πολύ ο διαχωρισμός αυτός να ενεργοποιήσει τους αυτοματισμούς του Συστήματος που γεννά την καθημερινότητα και την πόλη σου. Το πρώτο στάδιο πραγματικής ρήξεως δεν είναι άλλο από την επίτευξη μιάς τετοιας εσωτερικής αποστάσεως, η οποία θα είναι απρόσβλητη από την προπεριγραφείσα καθημερινότητα, από το Σύστημα, την κοινωνία και τις «αξίες» της.

Η Απολιτεία αυτή, όπως ευφυώς την ορίζει, την περιγράφει και την προτείνει ο Ιούλιος Έβολα, δεν συνεπάγεται την φυσική απομόνωση του διαφοροποιημένου, πλέον, ανθρώπου ή την περαιτέρω, ενδημική στην εποχή μας, αποξένωση, ούτε στοχεύει σε τέτοιες παρεκκλίσεις, αλλά την δημιουργία μίας τέτοιας ατομικής πνευματικότητας, ψυχικής καταστάσεως και διανοητικής συγκροτήσεως, που θα προσδίδουν διαφορετικό νόημα στις καθημερινές δραστηριότητες του διαφοροποιημένου, αυτού ανθρώπου.

Ένας τέτοιος τύπος ανθρώπου καταφέρνει και διαφέρει ουσιωδώς από τον συρμό της εποχής υπακούοντας σε μία εσωτερική Ανάγκη και όχι δρώντας ψυχαναγκαστικά στα πλαίσια προσλήψεως θεολογικών διδαχών ή πολιτικών κελευσμάτων. Διαμορφώνει δε την εσωτερική Βούληση και τις εξωτερικές συνθήκες διανοίξεως του Δρόμου προς την ουσιαστική Πολεμική, προς την απελευθέρωση από τις όποιες παροδικές μορφές προσκολλώμεθα και νοηματοδοτεί την αναπτυσσόμενη Δράση.

Απολιτεία, το απαραίτητο στάδιο πρίν την Αυτονομία και την Ευτοπία;

Ρωμανός: Μηδέν Τελεία

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή