Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Η Εξουσία στην υπηρεσία της Κεφαλαιοκρατίας: ένα απτό παράδειγμα

| Σάββατο 11 Αυγούστου 2012
Τι γίνεται όταν μια πολυεθνική εταιρία (βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρολυτικού διοξειδίου του μαγγανίου) βρίσκει εμπόδια για την εύρεση χώρου ταφής τοξικών αποβλήτων με θεσμικά μέσα; Αναλαμβάνει η τοπική Eξουσία (Δήμος Δίου-Ολύμπου, Λιτόχωρο) και με μια έκτακτη συνέλευση, χωρίς προηγούμενη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με την τοπική κοινότητα, ''ψηφίζει'' την εκταφή των τοξικών της αποβλήτων σε έναν από τους ιστορικότερους τόπους της Ελληνικής Ζώσας Μητέρας Γης, τον Όλυμπο. 82000 τόνοι, από τους οποίους θα κερδίσει η τοπική αυτοδιοίκηση απλά ένα ευρώ ανα τόνο(!), έχουν συμφωνηθεί να εκταφούν και 4000 διαδρομές με φορτηγά θα χρειαστούν για την μεταφορά τους από την Σίνδο στο Λιτόχωρο.

Η τοπική κοινότητα αντιδρά και εναντιώνεται σύσσωμη, όπως ήταν αναμενόμενο στην περαιτέρω αλλοίωση του φυσικού κάλλους του βουνού των Θεών και του τόπου του Ορφέα και είδη έχουν σχηματιστεί οι πρώτες τοπικές οργανωτικές ομάδες ενεργών πολιτών, δηλαδή πολιτών που δεν αρέσκονται στην ζεστασιά του καναπέ και της τηλε-αντιπαράθεσης καφενειακού τύπου. Βεβαια, το Μεγάλο Κεφάλαιο, που αν το αφήναμε εντελώς ανεξέλεγκτο θα κατέστρεφε σε μερικές μέρες όλο τον φυσικό μας πλούτο, έχει αρχίσει τις απειλές, μέσω της τοπικής φιλοκυβερνητικής εξουσίας εναντίων αυτών που αντιστέκονται στην καταστροφική μανία των εργοδοτών που με περίσσιο θράσος εκτοξεύουν απειλές γενικά και αόριστα προς πάσα κατεύθυνση. Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες αφού στις συνελεύσεις, μια εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε μόλις πριν δύο μέρες, αναμένεται ο μεγάλος αριθμός κατοίκων της τοπικής κοινωνίας να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του και απ' ότι φαίνεται οι συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες.

Το σίγουρο ειναι πως με την μαζική αντίδραση του, ο ενεργός πολίτης της τοπικής κοινότητας, στέλνει το μήνυμα της πάλης ενάντια στην ασυδοσία του καπιταλιστικού κτήνους το οποίο με τις ευλογίες της Δημοκρατίας (λέγε με "κοινοβουλευτική καπιταλιστική τυρρανίδα") συνεχίζει ακάθεκτο το δολοφονικό του έργο ενάντια στην Μητέρα Γη.

Ruskin

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή