Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Η γη πεθαίνει (μέρος α')

| Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017
Στο Hong Kong, οι αρχές τοποθετούν πάνελ με ψεύτικους καθαρούς ορίζοντες. Η πραγματικότητα φαίνεται στο βάθος, όπου ο ορίζοντας είναι πνιγμένος στο νέφος.
Η γη πεθαίνει, και πεθαίνουμε κι εμείς μαζί της.  Κάθε τι το οποίο ανέκαθεν χρειαζόμασταν για την επιβίωσή μας, υπήρχε διαθέσιμο και σε αφθονία σε αυτήν. Όμως, εκείνο το οποίο το ανθρώπινο είδος εξακολουθούσε να επιθυμεί διακαώς, μέσα στην απληστία του για κυριαρχία και αυταρέσκεια, είναι να αλλάξει τη Φύση. Και κάθε ξεχωριστή μεταβολή που επιχειρεί ο άνθρωπος φέρει επίσης μια σειρά από παρενέργειες, έχοντας ως αποτέλεσμα το να ενεργοποιεί την αυτοάμυνα της γης. Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά, άλλωστε τα ζούμε στην εποχή μας, με την έξαρση των ασθενειών, τη μόλυνση της γης και των θαλασσών και την κλιματική αλλαγή να προμηνύουν μια εποχή προκλήσεων για την γενικότερη σταθερότητα στον πλανήτη μας.

Είναι καιρός να πάρουμε παράδειγμα από άλλα στοιχεία της φύσης, τα οποία δίχως κανέναν καταναγκασμό, ζουν σε μια τέλεια αρμονία με το υπόλοιπο οικοσύστημα. Όπως για παράδειγμα η ζωή ενός δέντρου, το οποίο, απόλυτα φυσιολογικά, λαμβάνοντας ενέργεια από τον ήλιο, τη μεγιστοποιεί  προς όφελός του. Όταν δε τα φύλλα του πέφτουν και σταδιακά σαπίζουν, γίνονται λίπασμα για εκείνο, δίχως να προκαλούν μόλυνση ή να κάνουν κακό σε κανέναν. Η πραγματικότητα, σε ό,τι αφορά τον ανθρώπινο παράγοντα, είναι τελείως διαφορετική και δε χαρακτηρίζεται από την ίδια φυσιολογικότητα. Πάρτε για παράδειγμα τα γενετικά μεταλλαγμένα φυτικά και ζωικά προϊόντα. Πώς άραγε σκέφτηκε ο άνθρωπος στις περιπτώσεις αυτές; Απομόνωσε και αναπαρήγαγε τεχνητά τα χαρακτηριστικά εκείνα που ήταν επιθυμητά για εκείνον, τα εισήγαγε στο γονιδίωμα του οργανισμού που θέλησε να μεταβάλλει και στη θέση εκείνη πλέον, ταυτοποίησε τα γονίδια ώστε να εκδηλωθεί το επιθυμητό χαρακτηριστικό. Τόσο εμείς, όσο και τα παιδιά μας τρέφονται με αυτά τα προϊόντα, με καταστροφικές συνέπειες σε αρκετές περιπτώσεις για τη δημόσια υγεία αλλά και τη βιοποικιλότητα, τόσο από το γενετικά τροποποιημένο αποτέλεσμα, όσο και από την όλη διαδικασία και την κατασπατάληση πόρων. Οι υποδομές για την απορρόφηση αποβλήτων, γενικότερα όσων απομένουν από τις διαδικασίες αυτές, είναι ελάχιστες και ο πλανήτης επιβαρύνεται τελικά την όλη ματαιοδοξία μας.

Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα μπορεί να φαίνονται εκ πρώτης όψης τέλεια, όμως δεν είναι... Μπορεί να έχουν το "σωστό" σχήμα, μεγαλύτερο μέγεθος και μεγάλη διάρκεια ζωής, επειδή τα νέα γονίδια τους επιτρέπουν να αντιστέκονται σε αρνητικές εξωτερικές επιπτώσεις. Για παράδειγμα, το γονίδιο Bacillus thuringiensis που προστίθεται στα γενετικά τροποποιημένα φυτά παράγει μια τοξίνη που δηλητηριάζει τα παράσιτα. Όμως, ίσως μαζί με τα παράσιτα δηλητηριάζονται και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί που τα καταναλώνουν.

Ο άνθρωπος πιέζει το φυσικό παράγωγο της γης να παρουσιάσει επιθυμητά χαρακτηριστικά ως προς το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα, τη διάρκεια ζωής ή τη γεύση. Πιέζει τα ζώα να παράγουν περισσότερο, σε λιγότερο χρόνο. Τρέφει τα ζώα με γενετικά μεταλλαγμένα και αντιβιοτικά και κυριολεκτικά σύντομα δε θα τρώμε κρέας με κάποια αντιβιοτικά, αλλά θα παίρνουμε κατευθείαν το αντιβιοτικό που υποτίθεται προορίζεται για το ζώο, απλά σε διάφορες γεύσεις, αφού η αναλογία των φαρμάκων θα είναι μεγαλύτερη από αυτή της τροφής. Ενδεικτικό είναι ότι το 80% των αντιβιοτικών που πωλούνται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ πηγαίνουν στο κοτόπουλο, το χοιρινό ή το μοσχάρι. Επιπρόσθετα, η αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών τείνει να χαθεί, οι δυνατότητές τους έχουν εξαντληθεί, και πρόκειται απλά για μια extra δόση χημείας στο πιάτο μας.

(συνεχίζεται...)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή