Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Περσινά ξινά σταφύλια...

| Σάββατο 19 Αυγούστου 2017
Αφορμή για τις αράδες αυτές στάθηκε η ανάγνωση ενός άρθρου σε ένα από τα ενημερωτικά sites με μεγάλη επισκεψιμότητα σχετικά με τον ρατσισμό των Ελλήνων και μια έρευνα του Ευρωβαρόμετρου. Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά γιατί δημοσιεύτηκε το άρθρο τώρα, ενώ η έρευνα έγινε πριν από δύο χρόνια (στο άρθρο αναφέρεται η αστειότητα ότι τώρα δόθηκε στη δημοσιότητα η έρευνα, ενώ έχει δημοσιευτεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν), ή μάλλον καταλαβαίνω... Έγινε ένα ακόμα τρομοκρατικό χτύπημα και οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας έκριναν ότι ταιριάζει γάντι ένα άρθρο που να μας σταμπάρει ως λαό κατ' αυτό τον τρόπο. Λάδι στη φωτιά ως συνήθως.

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να να διαβάσετε το άρθρο:
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/xarths-poso-ratsistes-einai-oi-ellhnes.4808820.html

Προς ενημέρωση: Από το 2006 γίνονται αυτές οι έρευνες του Ευρωβαρόμετρου και το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει κομμάτια που έχουν να κάνουν γενικά με "διακρίσεις" (discrimination"), από ηλικιακή διάκριση, σεξουαλική μέχρι εθνική - φυλετική. Από το 2006 μέχρι σήμερα, έχουν μεταβληθεί οι τάσεις σε αρκετές χώρες, όμως και η διατύπωση των ερωτήσεων είναι διαφορετική. Στη δική μας περίπτωση, στο ζήτημα μειονοτήτων και ανεκτικότητας, φαίνεται πως αργά και σταδιακά υπάρχει μια μεταβολή προς τα χαρακτηριστικά πιο ανοικτών κοινωνιών. Ο τίτλος του άρθρου εδώ "Πόσο ρατσιστές είναι οι Έλληνες" έχει σκοπό να προκαλέσει ενοχή στους Έλληνες ότι είναι ρατσιστές, με φυσικά αρνητική διάθεση, αφού ο όρος έχει αρνητικό πρόσημο. Σκόπιμα δεν γίνεται γνωστή η μεταβολή που προανέφερα, η οποία είναι σαφώς δυσανάλογη των κονδυλίων, του χρόνου και της προσπάθειας που δαπανάται προς αυτή την κατεύθυνση από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ την τελευταία δεκαετία.

Θα ήθελα να παραθέσω κάποιους άλλους δείκτες που πιστεύω ότι παίζουν ακόμα πολύ σημαντικό ρόλο στο γιατί παραμένουμε σχετικά "κλειστοί" στην ενσωμάτωση της διαφορετικότητας στην κοινωνία μας (χωρίς να διαφωνώ απαραίτητα στο ότι το να διατηρείς επιφυλάξεις είναι απαραίτητα κακό, ειδικά εφ' όσον αυτό υπερπροβάλλεται ετσιθελικά ως φυσιολογικό). 

Επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://geert-hofstede.com/greece.html.  

Υπάρχουν δείκτες οι οποίοι αντανακλούν συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται από μια διάρκεια στο χρόνο και έχουν να κάνουν με τη δομή της ελληνικής κοινωνίας (Power Index, Uncertainty Avoidance, Masculinity), το θεσμό της οικογένειας, την ελληνική ιδιοσυγκρασία μέσα από τα βιώματα της Ιστορίας κλπ. Γι αυτό οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για μεταβολή αυτών των δεικτών στοχεύει - έμμεσα πολές φορές - σε θεσμούς όπως αυτός της οικογένειας, σε κομμάτια όπως αυτό της Πίστης (άσχετα αν κάποιος είναι ή δεν είναι Χριστιανός, καλό είναι να μην είναι τυφλός), στην κατάργηση των Παραδόσεων και στον αποπροσανατολισμό ενός λαού από τα ταυτοτικά του στοιχεία.
Λ.Μ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή