Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ubi nihil vales, ibi nihil velis

| Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015
Ελλάς, καθώς αφήνουμε πίσω το 2015 μ.χ. Ακολουθεί ο ορισμός της ματαιότητας. Από τη σπίθα ενός Φλεβάρη στις στάχτες μιας απελπισμένης κοινωνίας. Ο ελληνικός λαός, μια οντότητα ανίκανη, υποταγμένη στις γραμμές ενός πρωτοφανούς οικονομικού δόγματος. Μίας κοινωνίας που έμαθε να φοβάται. Να μην αντιδρά. Μία δυτική δημοκρατία εξευτελισμένη και αμπαλαρισμένη με βρώμικο χρήμα.

Ξέρεις πια, ούτε θα φλεβαρίσει, ούτε ξαστεριά θα κάνει, ούτε το τουφέκι σου θα πάρεις. Είσαι πολύ «μικρός» γι'αυτά. Και πρέπει να σταθείς αγέρωχος μπροστά στον φόβο για να υπάρξει ιστορική δικαιοσύνη. Το αίμα κάθε λαού είναι που προσδίδει τις αρετές. Και οι αρετές σε αυτόν το λαό εξαντλήθηκαν. Και ο καθείς ξεπουλήθηκε. Στην ουρά για να πληρώσει την εφορία. Στις τράπεζες για συγχώρεση των δανείων. Στις κάλπες για την ηδονή της συμμετοχής. 

Κι εσύ που μέσα σου βράζεις ξέρεις και ξέρω. Βαρέθηκες. Τους νοικοκυραίους, τους πολιτικάντηδες, τα λόγια, τις νύχτες που ανέπνεες υγρασία και δακρυγόνο. Τα βαρέθηκες όλα γιατί γύρω σου υπάρχει ένα και μοναδικό αστικό όνειρο. Ένα σπίτι, ένα αμάξι, μια δουλειά αποδεκτή, μια καθως πρέπει οικογένεια. Ένα μπουρζουάζ όνειρο που γεννιέται και πεθαίνει καθημερινά. Μα εσένα τα πνευμόνια σου καίνε, δηλητήριο παντού, βρώμικος αέρας έξω στην πόλη, στο γραφείο, στα εργοστάσια, στις κοινωνικές συγκεντρώσεις, στις ανθρώπινες σχέσεις... Κατά βάθος ξέρεις, όποιος δεν αξίζει τίποτα, δεν μπορεί να θέλει τίποτα. 

Δ.Λ.

1 comments:

Ανώνυμος at: 6 Ιανουαρίου 2016 στις 10:37 π.μ. είπε...

Καλό ρε φίλε, καλό . Που θα πάει ομως πέρασε και χειρότερα αυτός ο τόπος. Δεν το βάζουμε κάτω.

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή