Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Η ανθρωπότητα, χωρίς την αναζήτηση Εαυτού...

| Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015
Ερχόμαστε σε αυτό τον κόσμο άδειοι, χωρίς τίποτα. Όλα αυτά τα οποία αντιλαμβανόμαστε ως ψευδαίσθηση, τα κουβαλάμε μαζί μας στην πορεία. Σε αυτό το πρώιμο στάδιο δεν καταλαβαίνουμε γιατί βρισκόμαστε εδώ και κανείς ίσως δε θα μάθει, ακόμα και αν ρωτήσει. Γεννιόμαστε, και απλά "είμαστε". Όμως αν αυτό είναι όλο, το ότι απλά "είμαστε", μετά το λογικό ερώτημα είναι, τι ακριβώς "είμαστε"; Και τι ακριβώς "εγώ είμαι"; Και αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει φυσιολογικά στην αναζήτηση του Εαυτού, στο "εγώ" πίσω από το "εγώ", σε "αυτό το οποίο είμαι".

Αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος από απαίδευτα πτώματα. Η ζωή μέσα στην άγνοια είναι σαν το θάνατο. Ποιος τρώει; Για ποιον είναι αυτή η υπηρεσία; Δεν ξέρεις. Εκείνος που ζει στην άγνοια εξυπηρετεί έξι φαντάσματα (τα πέντε στοιχεία και το εγώ). Αν όλα αυτά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ζωής κάποιου που αυτό που κάνει είναι να περιποιείται το σώμα, όλη η ζωή αυτού του ατόμου είναι χαμένη. Μετά το θάνατο (σύμφωνα με ινδουιστικό έθιμο), το σώμα και τα κόκαλα καίγονται σαν ένα δεμάτι ξύλα, και τα μαλλιά καίγονται σαν μια συστάδα γρασίδι, ενώ οι θεατές κλαίνε. Ο νεκρός άνδρας ρωτά τους θεατές: "Είστε ελεύθεροι από αυτή τη μοίρα; Φαίνεστε να συμπεριφέρεστε όπως έκανα κι εγώ". Ακόμα και αν καθαριστεί σχολαστικά μια τουαλέτα, δεν παύει να παραμένει μια τουαλέτα. Ο κόσμος είναι γεμάτος από ζωντανά πτώματα που δεν σκέπτονται καθόλου για τη διάσταση του "Αληθινού Εαυτού". Ο αμαθής ασχολείται μονάχα με το σώμα, και μαζεύει μια ζωή αμαρτίες και αρετές. Αυτή είναι η εγκόσμια ύπαρξη ενός ανίδεου. Αλλά όταν κάποιος γνωρίζει το Εγώ του κάποιου, και αφήνει στην άκρη την περηφάνια για το σώμα, αμέσως συναντά τον εαυτό του. Στη συνέχεια όλες του οι ενέργειες αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς. Είναι αδύνατο να περιγράψει κανείς τη σημασία και τη δόξα της Αυτογνωσίας. Η ανθρώπινη ζωή είναι σημαντική γιατί δόθηκε με τον σκοπό της κατάκτησης της Αυτογνωσίας. Όταν κάτι τέτοιο επιτευχθεί, η ζωή έχει πράγματι αποκτήσει το πλήρες νόημά της. Ο σκοπός της έχει εκπληρωθεί.

Η ανθρωπότητα, χωρίς την αναζήτηση Εαυτού, ένα κινούμενο πτώμα
Shri Siddharameshwar Maharaj, "Amrut Laya: The Stateless State"

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή