Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

1η Νοεμβρίου, ημέρα ολικής χορτοφαγίας

| Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015
Η 1η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ολικής Χορτοφαγίας και είναι μια καλή ευκαιρία για όλους να αναλογιστούμε το κακό που διαχρονικά κάνουμε τόσο στα ζώα, όσο και στον ίδιο μας τον εαυτό, με την κατανάλωση σάρκας και ζωικών παραγώγων. Προφανώς πρόκειται για διατροφικό θέμα, όμως πρώτιστα - και έτσι πρέπει να τίθεται - είναι ζήτημα ηθικής πάνω στο δικαίωμα της ζωής. Τα ζώα αισθάνονται κάθε στιγμή ακριβώς όπως και εμείς, έχουν ανεπτυγμένες αισθήσεις που έχουμε και εμείς, και βιώνουν με τον πιο επώδυνο τρόπο κάθε στιγμή αιχμαλωσίας και δολοφονίας, ακριβώς όπως και εμείς.

Υποστηρίζουμε την 1η Νοεμβρίου, ως ημέρα ενσυνείδητης αποχής από το ζωικό κρέας και τα παράγωγά του, σε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε στην ανάδειξη της κρεοφαγίας ως ανήθικης, βλαβερής και επιζήμιας πρακτικής για τον άνθρωπο. Όταν τρώμε ζώα, δεν τρώμε "κρέας - κάτι", τρώμε κάποιον, κομμάτι από τη σάρκα κάποιου και συμβάλλουμε στο μαρτύριο που περνά για να βρεθεί στο πιάτο μας. Δεν υπάρχει καμία διαφορά αν αυτός ο κάποιος είναι αγελάδα, γουρούνι, καμήλα, σκύλος ή γάτα. Το δικαίωμα στη ζωή είναι ιερό και αφορά όλα τα πλάσματα της φύσης.

Όχι στον κανιβαλισμό της ανθρώπινης επικράτησης
Κανένα είδος δεν πρέπει να ζει σε βάρος άλλου είδους
Η ζωή που τρέφεται με θάνατο δεν είναι ζωή
Αν συνεχίσουμε να τρώμε κρέας, κάποτε θα φάμε ο ένας τον άλλον

Εθνικοαναρχικοί για την απελευθέρωση των ζώων
Exit Area - Μηδέν Τελεία

2 comments:

Ανώνυμος at: 21 Νοεμβρίου 2015 στις 10:56 π.μ. είπε...

Πριν λίγες μέρες πέρασα έξω από ένα "petshop". Δύο κοπέλες χαζεύαν του στύλ "άχου τα μωρέ τα γλυκούλια μου" δυό μικρά σκυλάκια που κοιμόντουσαν δίπλά-δίπλα. Ο γυφτέμπορας προξένευε προφανώς σε επίδοξο πελάτη κάποιο φυλακισμένο ζωάκι συζητώντας ίσως για την τιμή ή τη ράτσα του. Έκανα ένα σχόλιο δυνατά για την καημένη τη γάτα που μην μπορώντας ούτε να τεντωθεί έκανε γύρους γύρω από τον εαυτό της.
Δεν πίστευα ποτέ ότι η ρήση "η απελευθέρωση του ανθρώπου περνάει μέσα απο την απελευθέρωση των ζώων" είναι μία συγκλονιστική ίσως αλήθεια. Και δεν είναι η μόνη αλήθεια βέβαια. Πόση αποξένωση από την Φύση, από...από...από
Τα ζώα είναι φίλοι μας. Εχουν δικαίωμα στη ζωή, στή χάρά, στην συντροφιά, στην οικογένεια!
Προσπαθώ να μετριάσω όσο περισσότερο στο "διαιτολόγιό" μου το..κρέας.
Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας.

{ N-AM Official } at: 21 Νοεμβρίου 2015 στις 11:14 π.μ. είπε...

Να είσαι καλά. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για το σχόλιό σου.

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή