Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Το σκιάχτρο που φυλάει σάπιους καρπούς

| Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015
Το κράτος είναι το πιο θλιβερό, το πιο κουραστικό και κυρίως το πιο βαρετό από όλα τα τέρατα. Ξεδοντιάρικο και παραπονιάρικο, σιχαμένο κι αξιοθρήνητο. Λογικό είναι να κάνει ό,τι κάνουν όλα τα πλάσματα του είδους του: φοράει στολές και μασκαρεύεται, αλλά κυρίως τραβάει την προσοχή μακριά απ’ αυτό το άθλιο σαρκίο του. Προσποιείται ότι μας θέτει εμπόδια, για να ξεχαστούμε, ότι μπορεί να παρακολουθεί κάθε μας κίνηση, ότι μπορεί να ελέγξει τα πάντα, όντας φοβερό και τρομερό.

Κι όμως όλοι αυτοί οι υπάλληλοι και λειτουργοί του, τα γερασμένα του κύτταρα, τα άθλια αναμνηστικά του από παλιούς πολέμους, είναι το προπέτασμα καπνού. Βαλσαμωμένη δύναμη το συγκρατεί. Ένα σκιάχτρο, για να τρομάζει τα πουλιά της ελευθερίας είναι οι κυβερνήτες του, που φυλάει σάπιους καρπούς. Δεν αξίζει εμπιστοσύνης και σημασίας. Το κράτος είναι όπου λείπει η ζωή.

Κι από φθόνο, από ζήλια, από στερητικά σύνδρομα αγάπης, προσπαθεί να εκδικηθεί κάθε τι ζωντανό, κάθε τι δημιουργικό, που γεννιέται και πεθαίνει πριν σαπίσει, που αλλάζει μορφές και παίζει ακόμη με την κίνηση και τον χρόνο. Ό,τι του λείπει το κάνει νόμο, ό,τι προσπαθεί να κλέψει, το χαραμίζει ανταλλάσσοντάς το με χρήμα. Κι όμως, σαν βαρετός σύντροφος, προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή και για αιώνες το κατορθώνει μια χαρά. Τα μοναχικά ζευγάρια μάτια το φοβούνται, τρέμουν από αδυναμία, ενώ δεν κοιτούν παρά μονάχα ένα είδωλο.

Κι όμως, ό,τι χάνεται δεν μπορεί να ξανάρθει πίσω. Ό,τι αποσπάται δεν μπορεί να ξανακολληθεί. Πόσα σώματα, πόσες ψυχές, πόσα πνεύματα αιώνια δε θυσιάστηκαν, για να δείξουν στα μοναχικά ζευγάρια μάτια ότι δεν αξίζει να το υπολογίζεις, δεν είναι αυτό που στο τέλος θα αποτιμήσει τη ζωή σου. Κι είναι αργά όταν έρθει ο θάνατος, να θυμηθείς όσα δεν έζησες, ότι τελικά άλλα ζητούσες, άλλα ήσουν. Και το μυαλό που καθαρίζει μπροστά στο θάνατο σου λέει ότι δεν ήταν όλα αυτά που ήξερες μια νεανική επιπολαιότητα. Ήταν η ζωή κι η δίψα σου να είσαι ελεύθερος.

πηγή: AnarchyPress

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή