Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

God is an Astronaut - Helios Erebus

| Κυριακή 26 Ιουλίου 2015
Η πολύ σεβαστή post rock μπάντα από την Ιρλανδία, επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι με μία νέα υπέροχη δουλειά, και φυσικά δεν είναι δυνατόν αυτή η κυκλοφορία να περάσει απαρατήρητη. Ας συστήσουμε όμως πρώτα τους God is an Astronaut. Οι God is an Astronaut σχηματίστηκαν το 2002 και έκτοτε, μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει επτά studio δουλειές, επτά όμορφα instrumental μουσικά ταξίδια, συνδυάζοντας περίτεχνα και με άμεση ειλικρίνεια το post rock ύφος τους - το οποίο είναι και το κυρίαρχο -  με ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά και ambient στοιχεία. To ότι δεν υπάρχει στίχος δεν τους έκανε σε καμία στιγμή να υστερούν στο συναίσθημα που βγάζουν προς τα έξω, αφού από μόνη της η μουσική τους είναι ιδιαίτερα εκφραστική και αποπνέει μια έντονη λυρικότητα.

Το "Helios | Erebus" είναι και αυτό ένα πολύ όμορφο μουσικό ταξίδι σαρανταπέντε λεπτών, απόλυτα συναισθηματικά φορτισμένο - όπως κάθε κυκλοφορία τους - με τη μελωδία πλήκτρων και κιθάρας να είναι η κύρια σύντροφός μας και πάλι, βάζοντάς μας πότε σε ένα μελαγχολικό, πότε σε ένα πιο ευχάριστο mood. Από τον Ήλιο, στο Έρεβος, και αυτή η δυαδικότητα φωτός και σκότους, είναι έκδηλη σαν πέρασμα στο ταξίδι αυτό, το οποίο καθώς κυλάει φανταζόμαστε να γινόμαστε κοινωνοί της γοητείας της Γης στην ολιστική της διάσταση, μέσα από τα φυσικά τοπία της. Οι θάλασσες, τα βουνά, οι πεδιάδες, ο ουρανός, όλα τα στοιχεία της Φύσης περνούν από τη σκέψη μας, εικόνες που δημιουργούνται και ντύνονται με κάθε ξεχωριστή νότα και με το πάντρεμα αυτών, με τα "Agneya", "Vetus Memoria", "Helios Erebus" και "Sea of Trees" να τραβούν μπροστά και να είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους θα ήθελε κανείς το ταξίδι αυτό να κρατήσει πολύ περισσότερο από σαρανταπέντε λεπτά.

Ακούστε το:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή