Exit Area

Exit Area
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ'αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1 και #2 έχουν εξαντληθεί. Διαθέτουμε πλέον μονάχα το τεύχος #3, που κυκλοφόρησε στις αρχές του χρόνου, σε πολύ περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Παρ' όλα αυτά, σε ό,τι αφορά τα παλαιότερα περιοδικά, υπάρχει η δυνατότητα για download σε ψηφιακή μορφή. Για το λόγο αυτό, παραθέτουμε πιο κάτω τους σχετικούς συνδέσμους.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ανατύπωση και δωρεάν διανομή 3ου τεύχους "Μηδέν Τελεία"

| Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους της ιστοσελίδας και του περιοδικού μας ότι έχουμε προχωρήσει σε μία ακόμα ανατύπωση του τελευταίου τεύχους του περιοδικού "Μηδέν Τελεία", λόγω σχετικής ζήτησής του. Το πρόσφατο τεύχος μας θα διανέμεται μέχρι και τα τέλη Ιουνίου δωρεάν, μόνο μέσω ημών, ταχυδρομικά. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω email στο exitarea@yahoo.gr. Η μόνη επιβάρυνση για την απόκτησή του θα αφορά τα ταχυδρομικά έξοδα. 

Το τρίτο μας τεύχος, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2014 σε 300 αντίτυπα, εξαντλήθηκε και ανατυπώθηκε σε άλλα 50 το περασμένο φθινόπωρο, οπότε και εξαντλήθηκε ξανά. Στις 32 σελίδες του περιλαμβάνει μια πλούσια αρθρογραφία γύρω από την Οικολογία, τα Δικαιώματα των Ζώων, την Κοινωνία, τις Ανθρώπινες Σχέσεις, την Επικαιρότητα, τον Πολιτισμό. 

Από το προλογικό σημείωμα:

"Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα. Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε, γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών. Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας."

Αγαπητοί αναγνώστες, φτάσαμε έπειτα από αρκετή προσπάθεια στο τρίτο μας τεύχος. Και αφού "τρίτωσε το κακό", μάλλον ήρθαμε για να μείνουμε. Κάθε φορά που φτάνουμε στο σημείο να συγκεντρώσουμε την ύλη, νιώθουμε πως η δουλειά θα βγει πολύ πιο εύκολα και γρήγορα απ’ ότι τελικά συμβαίνει. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν αρκεί απλά να έχεις στη διάθεσή σου δέκα κείμενα για να στήσεις ένα τεύχος. Η λογική του περιοδικού βασίζεται στη συνοχή των κειμένων μεταξύ τους, ώστε να βγαίνει ένα αποτέλεσμα ομοιογενές και όσο το δυνατόν ολοκληρωμένο. Παράλληλα, φανταζόμαστε κάθε μας έκδοση σαν ένα μικρό βιβλίο και η σημαντικότητά της είναι μεγάλη, σε καμία περίπτωση δε θα κυκλοφορήσουμε κάτι, απλά και μόνο για να κυκλοφορήσει. Για το λόγο αυτό και μας πήγε λιγάκι πίσω η διαδικασία αυτή τη φορά, διότι το τεύχος επρόκειτο να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, όμως τελικά το έχετε τώρα. Κατά το κοινώς λεγόμενον, "το νερό μπαίνει στο αυλάκι", το έντυπο έχει πλέον χαράξει το δικό του μονοπάτι, συνεπώς αισθανόμαστε χαρούμενοι, διότι αποκτούμε ένα σημείο αναφοράς, διακριτό από οτιδήποτε κινείται σε ανάλογο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο. 

Τρίτο "Μηδέν Τελεία" λοιπόν, "Κάθε Μυαλό και Αγώνας, κάθε Καρδιά κι Επανάσταση". Γιατί το όνειρο για ένα Άλλο Αύριο και η κατάκτησή του προϋποθέτουν μυαλό και καρδιά, μέσα από την πάλη και τη σύζευξη λογικής και συναισθήματος, στιγμών αποθέωσης εξαιρετικών εσωτερικών προσωπικών και συλλογικών διεργασιών. Καλή ανάγνωση σε όλους.

Στηρίξτε την περιοδική μας έκδοση. Η γνώση είναι δύναμη!
Κάθε μυαλό και αγώνας, κάθε καρδιά κι επανάσταση!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Thom Forester: Ecology and the Ethnosphere

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή